Saturday, July 26, 2008

We always have a choice

Fuhhh!!!... kebelakangan ini, kehidupun dilanda kesibukan yg berterus-terusan... hingga tak sedar waktu yg berlalu. mula 9 pagi... tiba-tiba sedar dah pukul 6.00 petang... sibuk... bz... sibuk... hingga tak sempat utk memikirkan perasaan sedih.
Teringat satu artikel yg dibaca (atau didengar dari kuliah agama) salah satu tanda hampir hari kiamat, ialah waktu akan jadi semakin singkat.
agaknya inilah yg dikatakan waktu semakin singkat itu. bukanlah waktu yg ditetapkan 24 jam sehari menjadi 23 jam atau 22 jam... tapi inilah dia. kesibukan tugas yg berterus-terusan sehingga tak cukup waktu sehari nak selesaikan.. ok... cukup kat situ dulu..


"We always have a choice"
(....mengingatkan tentang kata-kata yang diucapkan dalam Spiderman 3)

Kebelakangan ini tak tau kenapa saya ingin menulis tentang soal perasaan dan peranan ‘teman’ dalam hidup ini..

Saya akhirnya belajar membuat setiap detik kehidupan ini “bererti” untuk dinikmati. Tidak mudah, tidak juga susah kalau kita memang mahu. Namun akhirnya kita sedar ada waktunya kita tidak mampu melewati setiap isi hidup sendirian. Hidup itu seharusnya balance dan tidak terlalu berlebihan..

Kita perlu sahabat..teman.. yang mampu menopang dan menguatkan kita bagi menempuh ranjau suka duka perjalanan hidup ini. Life is a journey and we need friends.

What do you think?

Di kesempatan ini, I would like to thanks Naza yang selalu dan sentiasa menjadi “pendengar” yang setia, menjadi sumber yang mengangkat saya dan menjadi “pengkritik” yang menyeimbangkan emosi saya dikala masa-masa sulit dan berat untuk ditempuhi...