Friday, January 23, 2009

Talktalk

Nowadays it's very difficult to find time to see my friends. Had an interesting chat with my old buddies ~ Azri last nite! He's a person who has a passion for words. I didn't expect much of him when we decide to meet that nite....he's smart, intelligent, mature and appreciates. (dan kepada gadis-gadis di luar sana - he's also a very good looking guy - yg masih single)

Looking at him reminded me of the state of the young men in our society here... which everyone is so engrossed into finding a partner or just having fun... but for sure these guy are smart enough to think about his future prospects larrr . I have a super-natural friend.

For some odd reason.... he left Malaysia to further studies in UK for 3 years ~ pursuing a Graphic Media Studies at University of Hertfordshire (with a major and minor in packaging & printing technology). But he's so cool about it!! Umm... Do you live without brands?

Yer loh....I did agree that a lot of Malaysians (esp. KL-folk) are unhappy with their jobs/work/career. But honestly, how many people out there are willing to sacrifice income for greater happiness.

Against enormous odds, Azri` always chose his destinations. Now, destiny has found him. He was innovative and sure of himself, even when he didn't deserve to be...




17 comments:

eJump said...

n ur destiny is?

miEchi said...

talk talk..is it cakap cakap?

Hidney said...

sounds like a good friend for me...

Izariza said...

Salam,

Ketemu rakan lama tentunya suatu yang indah. Bicara itu bisa saja membekas di hati.

Pintu rezeki itu sentiasa ada di mana2 .. cuma mungkin bagaimana dan bila yang belum pasti ..

p/s:
Ini teratak baru akak

BurungBelatuk said...

cakap jer la destiny ngko...jgn2 masa tgh wat n3 nih ko nak terberak x?ke3....destiny nya j_mb_n....jgn marah bro,gurau jer...

alhaqimi said...

amboi... puji kawan nampak...siap promote ag... bagus btol neh!

Ad Rifza said...

What we think is not what we going to be..Sometime we plan all out to the peak of the step but when the time comes we loose what we've plan..
Kita hanya mampu merancang rite?.. Allah jua yang menentukan destiny kita..Am I rite?hmmm..

:: Cikgu Wiween :: said...

beshnye incik azri tu further study kat UK. ween mau sambung master kat UKM aje. maklum laa syg UKM. gagaga

chimera said...

ejam - my my destiny is ... err.. err...

miechi - talk talk tu bunyi ayam selepas bertelor.. heheheheh...

hidney - dia memang sahabat baik yg baik... dari dulu2 lagi..

salam kak Iza - rezeki adalan rahsia Tuhan... berusahalah sentiasa utk dptkannya..

burung belatuk - eh! tak terasa nak terberak lagi ni... saya selalunya pagi-pagi baru berak... heheh...

haqimi - bukan puji sebarang puji. saya puji mana2 yg perlu dipuji..

ad - kita merancang, sedangkan Allah sebaik-baik peracang... apa2 pun semua tertakluk dibawah kuasa Dia.

ween - Huhu.. UKM pun ok apa? Universiti tempatan pun memang bagus... oklah kalau ween ada rasa nak study lagi... mcm saya ni rasa mcm dah malassss... dah tua agaknya. otak pun beku dah sikit.. heh

addyaholix said...

saya selalu berangan sambung study keluar negara. tapi itu cuma angan-angan kosong saya yang tak pernah sudah. memang belajar tak perlu ada titik akhirnya, dulu mungkin alasan saya; tak berpeluang, atau; bagi laluan untuk adik-adik. tapi sekarang dah tak boleh lagi diguna pakai. alasan paling tepat; malas!

tapi hakikatnya saya masih belajar juga tapi cuma belajar tentang hidup dan kehidupan. guru saya adalah orang sekeliling. universiti saya adalah persekitaran.

Helmi Razali said...

English kamu aku kagum. Tabik spring. Terpulas pulas lidah nak baca. Dan kawan kamu tu, dengar macam seorang yang fun.

Sufi Idany said...

Salam....abg chime igt ida lagi tak ni? huhuhu

lama tak jgk umah abg ni.... hmpir tersesat td..... sib bek ado signboard......

chimera said...

addy - belajar dari universiti kehidupan memang pelajaran yg berterus-terusan... samaada malas atau tak, kita akan sentiasa belajar..

helmi - salam kenal ya... saya guna english yg biasa-biasa je. tak de apa yg perlu dikagumkan. saya pasti english awak pun bagus juga.

ida - haha, lamnay ida tak datang sini ya... takkanlah saya boleh lupa adik saya yg belajar utk menjadi makin tabah ni... dari sarawak ke sini, mujor tak sesat

Helmi Razali said...
This comment has been removed by the author.
Helmi Razali said...

aha, yup. My English isn't that bad actually. The post was written as a mean to smack those thinking too highly of themselves on the butt. Biar diorang jangan bongkak sangat.

Also, the many fatally annoying grammatical mistakes in the earlier paragraphs was intentional. And masa tulis tu, memang rasa macam tersiksa jiwa batin sebab nak menulis dalam bahasa dengan tatabahasanya yang sengaja ditunggang langgangkan.

oh, and you're one humble dude. Kudos to you mister. Peace. and salam

Sufi Idany said...

Mana mungkin ida sesat abg... cuma kesempatan nak bertenet mcm dulu mmg tiada.... apapun terima kasih kerana masih mengunjungi laman hati ida.... terima kasih sbb igt lagi kat ida yang jauh di perut belantara ini.... huhuhu....

dir&fara said...

insyaallah kalau ade REZEKI, hujung tahun ni dapat ler kad wangi tu.. hehe.. kalau x,tunde tahun depan la nampaknye..