Thursday, September 17, 2009

Salam Lebaran...

bergetar dihati .... berhenti dibibir ... berkaca-kaca dimata
... dimanakan kelebihan Ramadan ... kalau tidak pada keampunan daripadaNya... seluas-luasnya...


Seribu Senyuman...
belum tentu menawan hati
Satu jelingan sudah cukup menimbulkan rasa benci
.... membina mengambil masa
.... meruntuh sekelip mata

Senja Ramadan telah bertamu. Syawal pula bakal menjelma...
Di kesempatan ini:
Untuk lisan yang kadang tidak terjaga
Untuk sikap yang kadang tak berkenan
Untuk janji yang mungkin tak terpenuhi
Untuk gurau senda yang mungkin menyakiti
Dengan segala Kerendahan hati
Dengan segala pengharapan tulus
Maafkan segala Khilaf diri
"Mohon Maaf Zahir Dan Batin " Ya.
Semoga Ramadan yang bakal berlalu dan syawal yg bakal tiba membawa keberkatan semua dan mengukuhkan Ukhuwah yang terbina...

Andai jemari tak sempat berjabat
Jika raga tak bisa bersua
Bila ada kata membekas luka...
Semoga pintu maaf masih terbuka...

Bila kata merangkai dusta...
Bila langkah membekas lara...
Bila hati penuh prasangka...
Dan bila ada langkah menoreh luka...
Mohon dibukakan pintu maaf...

Kepada Anda Semua, Pengunjung dan Pembaca 'Kamar Penuh Cerita'.. Dari sudut hati terdalam, dengan rasa rendah diri - Saya ingin memohon beribu kemaafaan seihklas hati atas apa jua kesilapan saya kepada anda...



Salam Aidil Fitri
Mohon Maaf Zahir Batin

23 comments:

E.d.Y said...

Selamat Hari Raya maaf zahir & ..batin xde kot...hehe...(sambil makan almond london)

~Kak AZZ~ said...

salam lebaran jugak....maaf atas salah silap....

Razak said...

assalamualaikum sdra...

salam lebaran juga buat sdra, mohon maaf atas segala kesilapan, jaga diri baik-baik

Tirana said...

Selamat hari raya Chime...Di Facebook, di blog..semua ucap selamat hari raya padahal orangnya sama aje..hehehe..saja nak memeriahkan suasana.

:: Cikgu Wiween :: said...

slmt hari raya abg batman. :)

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

>> Salam Lebaran buat Bro Chimera & Kakak Chantek...hehehhe <<

nuyuljana said...

slmt hari raya abg chime dan pasangannya.

:D

zai said...

Slm Chime..

Slmt Hari Raya Maaf Zahir dan Batin..

Amboi tayang makwe nampak...cantikla..bila nak kawin ???

endiem said...

Selamat hari raya, maaf zahir batin

noorcahaya said...

Selamat Pengantin.. eh... Selamat Hari Raya Maaf Zahir Dan Batin...

time nih lah ghamai tayang masing2 punya pasangan yerk... anyway... jgn tggu lama2 nnt lama2 dia di ambil orggg.. eh.. dah kene chop kat dahi ek.. ok oklah. tak bleh kene ambik org... ;]

ASYIQ said...

Salam lebaran juga chime...maaf jika ada tersalah kata selama kita bersahabat di alam maya.

Comelnya.....ehem2 chime tu yea,..hihi. Pandai cari...

addyaholix said...

salam aidilfitri bang chime. maaf zahir batin. maaf atas semua salah silap sepanjang kita menjadi kawan walaupun tak pernah bersua muka. satu hari nanti saya memang nak sangat jumpa abang chime. insyaallah kalau diizinkan tuhan. amin.

ikut kata abang mel, wah sudah berani menampakkan muka kakak belah sana kan. haha!

oh ya bang, minta abang mel invite saya untuk view blog dia boleh tak? minta tolong ya. thanx!

W. Hidney said...

selamat hari raya chime...

Dilla Zaidi said...

salam aidilfitri, maaf zahir dan batin abg chime..

manisnye yg duduk di sebelah tu..btul kate bloggers yg lain, jangan tunggu lama2..

AiE bAhRi said...

Salam AidilFitri.Maaf atas segala salah dan silap..

Bagai pinang dibelah dua.Sama cantik.

Dida... said...

Salam Aidilfitri buat Chimera...

Maaf Zahir Batin andai ada terlanjur bicara....

Moga Aidilfitri ini meninggalkan seribu makna buat diri saudara dan berada di bawah lindungan rahmat Allah sentiasa...

dir&fara said...

macam kad raye tahun lepas je.. opsss!!!

imanshah said...

Biar hati sejernih air,jangan pula dipenuhi lumpur
Kalau salah belum berakhir,harap diampun dengan rasa syukur
Jika budi dipenuhi ikhlas, jangan ia disulam tuba
Jika ada salah dan silap, harap diampun di hari raya...
Biar amarah disunting sunyum,ibarat pekerti disulam kasih
Harap dihalal makan dan minum, ibarat rezeki yang tidak disisih

ASE1 said...

Salam Chime ...

Salam lebaran buat chime & family .

Izariza said...

Salam lebaran penuh takzim Chime,
wah terpancanr kegembiraan pada raut wajah .. baguslah .. yang mulus2 saja buatmu dik :)

W. Hidney said...

salam lebaran chime. lawa pic

silbi abigail said...

selamat hari raya...! maaf zahir batin...!

chimera said...

Edy...
Selamat hari raya edy... maaf zahir batin jugak (sambil kunyah almon london jugak, sebalang kat tgn kiri, sebalang lagi kat kat tgn kiri)..


kak azz...
Salam lebaran kak...


Salam saudara Razak...
Terima kasih... selamat hari raya juga buat mu.


Kak Tirana..
Hehehe... ucap byk2 kali meriah sikit raya kan.


ween...
selamat hari raya joker..


yanie...
salam lebaran jugak bibah gojes


nuyuljana..
selamat hari raya nuyul...


kak zai...
selamat hari raya kak..
thehehehe... ni masa nak menayang. lepas tu terus kena marah hahah..


endiem..
selamat hari raya jugak utk mu.



noorcahaya...
selamat pengan... ehhh.. tersasul jugak.. selamat hari raya...
yesss, dah cop mohor dah atas dahi tu... dahi saya pun sama jugak laaa...


mel....
selamat hari raya mel... errr, gambar tu dah pernah tayang dah raya tahun lepas. tu yg berani tayang sekali lagi tu...


kak asyiq...
selamat hari raya kak..
haha... comel kan?? tu lah dia yg buat saya tak lalu makan tu heheheheh (tak lalu makan lah konon. pipi dah mcm kena pam dah hah)



addy...
salam aidilfitri addy... saya pun nak jugak jumpa addy, lebih-lbih lagi si una tu.. oppssssss...

tak berani sgt pun addy, yg berani tayang tu pasal gambar tu dah pernah tayang dah dulu.
errr, pasal mel tu... jgn kata addy, saya pun dia tak invite. tak reti nak buat mcmana kata dia. mcm hape ntah dia tu...



hidney...
selamat hari raya hidney



dilla...
salam aidilfitri..
mana ada tunggu lama pun. tunggu sikitttttt je lagi.. heheh


aie..
salam ailfitri aie...
hehehe.. gambar tu lama aie. tu yg nampak mcm pinang tu... kalau sekarang ni dah nmpak mcm tong dram... hahahah..


dida...
salam aidilfitri jugak utk dida.. seronoknya beraya di Mekah.. pengalaman menarik kan? terima kasih utk doa2 yg baik tu... yg baik-baik juga utk dida sekeluarga.


dir...
hehehehe... guna mana yg ada je. jimat sikit kan.. hahah





iman shah..
Salam kenal..
terima kasih utk kalimah2 indah tu. selamat hari raya..


kak ase...
salam lebaran jugak untuk akak sekeluarga...


kak izariza...
salam lebaran penuh takzim untuk akak sekeluarga jugak...
hehe. dok sebelah dia tu memang sentiasa akan terpancar rasa gembira hehehe...
yg mulus2 sahaja buat akak juga.



hidney..
lawa ke? nampak kelabu semacam je..



silbi...
selamat hari raya juga... maaf zahir batin juga...