Monday, December 22, 2008

Lukisan saya... -

Ahah... dah lewat ni. mata pun dah berat... yg terakhir utuk hari ni, mari kita buat satu lagi tag simple... (simple?)...

Tag kali ni dari Kak Ct Delima... ok jugak. tag pasal lukisan. mari kita selesaikannya.. tgk peraturan dulu;

1-Lukis jer la kartun ker muka sendiri ker kat kertas apa2 je..
mesti lukis sendiri jgn suh org lain buat..
2-Snap/scan lukisan tu...
3-Pastu upload kat blog korang ya !!
4-Pastu tag 4 mangsa


ini dia...

Ni ialah gambar awek saya dulu-dulu... sekarang dah tak lagi sebab dia dah kawen dgn satu orang tua tu.... oklah... bukan awek saya lagi dah...

Saya suka tag kali ni sebab saya suka jugak melukis... so, sekali bila dah dpt pegang pensil dgn kertas lukisan... dgn senang hatinya saya akan lukis gambar lain-lain jugak sampai saya boring... nasiblahkan. sape suruh bagi tag macam ni... so, selain gambar Mak Iti... (ada rupa mak iti ke?).. anda jugak terpaksa menyaksikan gambar2 lukisan yg lain... boleh kan...



Ini Hitam... (walaupun warna tubuhnya adalah putih)... tapi dia dah tak de... dah mati sakit tua... gambar2 dia ada byklah...



gambar tak siap... tetiba mood habis... heheh...


ada sikit lagi ni ya...

ok... baru dpt penuhi syarat tag... mintak lukis gambar katun... yg kat atas2 tadi tu, tak memenuhi syarat... tapi sebab dah lukis byk sampai habis mood, pesalahnya saya letak kat sini...

ok... ada satu lagi, saya nak tumjukkan cara nak lukis katak paling mudah...

errrr... heh... tak berciri-cirikan katak kah.....


hahah, rasa mcm overlah pulak.. org mintak satu saya bagi sampai 5...

next... tag orang lain pulak sebanyak 4 orang...
Ween, saya tahu dia pandai melukis... so, saya nak tag cikgu ween... saya nak tag hidney, Erni, pastu dek Yuyu... ok... 4 orang...

ayah penah cakap, binatang paling senang sekali nak lukis... cacing... memang senang pun...





(seduatan dari entri yg lepas-lepas)......
"Ikhlaskan aje lah... Mudah-mudahan akan di ganti dengan yang lebih baik".... Itu nasihat 'orang belah sana' satu hari ketika saya mengadu padanya tentang kehilangan Handphone saya..
Ya... mudah-mudahan akan digantikan dengang rezeki yang lebih baik...
Mudah-mudahan akan diganti dengan i-mac G5 20"... ... Yihaaaa... teruja gila tgk keybord dia yang nipis cute tu... huh!!


sambungannya-----



errr... bagaiamana pula kotak computer idaman ini boleh ku miliki...


dan mousenya yg comel juga.... apakah???....










errrr... apakah...





yessss....



YIHAAAA....

15 comments:

AiE bAhRi said...

kagum n terkesima.
tgn abg chime mmg ada seni.
kreatip!

AiE bAhRi said...

Perghhhh..abg chime dh dapat i-mac.jeles siot.hahaha.
smlm jln2 kat pc fair takde plak jumpa model cam ni..huhuhu.cun abis

:: Cikgu Wiween :: said...

uik..kena tag lak. isy..suke benor tag ween tau abg koboi baju kotak2 biru nih...tembak kang! :P

errk..da ade i mac.meh bg ween ala. chime beli lain! agagagag :p

Amer Aan aka Green Arrow said...

cantik lkisan anda...

Tirana said...

Makin lama makin kenal Chime. Baru ni dapat tahu yang Chime masih bujang. Hari ni dapat tahu yang Chime pandai melukis.. Ni yang best ni..Nanti satu hari tolong lukis gambar saya ye..hehehe..Bukan senang nak cari orang yang pandai melukis guna tangan..Kalau guna computer rasanya ramai kot (edit2 gambar). Tapi saya lukis guna computer pun tak reti. Kalau saya post gambar kat blog, original gitu, tak ada edit2 sebab tak reti. Baru nak belajar..hehehe..

Sufi Idany said...

bila abg nak potret kan gmbr ida ni ? :(

i-chimera said...

aie - huih, terkesima tau... takdelah berseni sgt tgn saya, tapi blhlah buat sikit2. org grafik kena jugak ada kemahiran melukis ni sikit2. i-mac tu, kasi angkat satu lah aie... dah tak mahal dah...

ween - ween adalah mangsa kegemaran saya utk buat tag... nak i-mac ke. eh! bukan ke ween baru beli lappy baru ari tu... set bila tido pun baru jugak kan (err... apa kena mengenanya)

amer - mekasih amerr... biasa2 je.

tirana - nanti kalau ada kesempatam saya tunjuk cara nak lukis gambar pakai photoshop... bukan edit2 punya... tapi lukisan, tak pakai pensil, pakai mouse... lagi cantik dari lukisan tgn... kalau nak sruh buat bagilah gambar...

ida - ida bagi gambar, saya boleh buat...

YIE[n] said...

nice picture..
memang berbakat..

♥chubbycekelat ♥ said...

wahhhh
abg chime geti lukis erk??
jelez nih..
huhu XD

cikyuyu said...

abg ku!! mmg sah lah kalo tak tag adek kesayangan dia nihh.kopem nama dek yuyu ade jgks. HAHA
dek yuyu akan lukis ape yg adek uu ske. agaggag!!

Ecah said...

name pun org seni..
chime bertangan seni, otak seni, tiap kali pun entri berseni-seni.. huhuhuhhu.. sungguh kagum.. tapi kan..? kate cacing senang nak lukis tp xlukis punnn..? huahhuahhuah.. uk uk lenkali lukisla gamba ecah ke anak ecah ke.. watper nak kenangkan org y dah tak suke..

Hidney said...

adeh... kena jugak. i am sooooo not good with drawing la pakcik! tapi kena jawab jugak la kan? hehehe sporting nih...

addyaholix said...

wah hebat!
ingat cuma bijak bermadah pujangga.
tangan memang berseni.
lukiskan wajah saya pulak =)

i-chimera said...

mekasih yie(n)...

lily - reti jugaklah sikit2... tapi tak terer sgt..

dek yuyu - haruslah dek yuyu kena buat tag selalu... yuyu kan adik kegemaran saya utk diberi tag... rajin dan sporting... gituuu

ecah - gambar cacing tak yah tunjuk pun tak pe... tak mencabar minda langsung nak lukis menatang tu (ayat kerek tau)... nak suruh lukis gambar ecah, bolh je... bagi gambo. nanti saya buat...

hidney - bagusssss... jawab tau, jgn tidak pulak...

addyaholix - errr... bijak bermadah pujangga????... sape??? saya ke??? erkkkk!!!!...

eQbalzack said...

salam...mcmane ek nak hubungi tuan punya blog ni??

ada ym? kalau free add me: sebarau74

boleh chat di situ...tq