Tuesday, March 10, 2009

Vol yang ke berapa ntah

Ini ada satu lagi tanda ingatan... ok! dua... sebenarnya... jadi entri kali ni tak ada perenggan intro yg memberangsangkan sangatlah untuk dibaca... sebab saya akan penat untuk menaip jawapan tag dari mereka-mereka yag berkenaan... makanya... terus ke point utama lah ya...

tag pertama... dari amerr penggemar hijau... dah lama tag ni diberi.. heheh... sorry amerr... tapi saya buat jugakkan.... kita tengoklah dulu tag dari amerr ni...

soalannya...


Ape nama penuh anda?
eerrr... nak tahu jugak ke? tak yah lahhhhh... panggil chime cukuplah. Ecceli ada jugak beberapa orang kat sini yg tahu nama saya yg betul punya... dan saya tahu diorang ni jenis yg boleh simpan rahsia walaupun mulut agak riuh... Nama saya memang sedap didengar... **dan hensem dipandang...


Nama apa yang anda harap itu nama anda?
Mungkin Jericho Rosales... Atau Brat pitt... heheh... saya tak harapkan nama sape pun untuk ganti nama saya... Nama jericho Rosales bukan sedap pun... Nama brat pitt pun bukan best sangat... harap muka je lawa... tengok mcm saya ni..nama best, muka lawa... baik budi perkerti... ahhhaaa...

Post 4 pictures latest korang yang esklusif yang xde sape tengok lagi

4 picture?


4 gambar terkini... hah sudah.. ada ke tidak ni... layan jelah ya...

gambar 1:
Kek hari jadi Shakirah... Anak buah jiran sebelah rumah... birthday dia dalam 2,3 hari lepas... Ha... eksklusif ni... tak de orang tengok lagi. tapi saya dah berkali-kali lah tengok...


gambar 2

Gambar Printer - Brother... yg ni lebih eksklusif sebab saya sendiri pun tak pernah tengok gambar ni... nilah 1st time saya tengok... sebabnya, gambar ni di snap on the spot semata-mata untuk jawab tag ni... sebab gambar2 lain macam org lain dah tengok je... tapi syarat2 tag nak gambar yg org tak tengok lagi... (see- jujur dan ikhlas ok)... so, nilah dia... gambar yg orang tak tengok lagi... eksklusif utuk anda semua... (terharu pleasee)...


Gambar 3

Gambar earphone di atas printer... keterangan gambar... sama macam gambar 2...


gambar 4

MacMillan English Dictionary... keterangan gambar... pun sama jugak macam gambar 2 & 3... (senangnnya nak jelaskan macam nikan... tak yah karang panjang-panjang...
Nota: perhatikan kamus buruk yg ditindih kamus tebal tersebut... Kamus tu saya mula pakai masa ting 3 dulu... (saya kira, hanya dialah sejarah dulu yg masih tinggal dengan saya)...

ok - cukup 4 ganbar... next apa pulak ya?


Apa kenangan paling bermakna dalam jiwa raga anda?

Tak pasti yang mana satu paling bermakna... Mungkin masa mula2 luahan hati saya didengar dan diterima oleh 'orang belah sana' **yang pertama** yang sekarang dah tak ada lagi... (Al Fatihah buat dia)....
atau boleh jadi juga ketika luahan hati saya didengar dan diterima oleh 'orang belah sana' **yang sekarang ni lah** yang sekarang ni penghibur hati saya... ***kenapa tiba-tiba aku terasa sangat jiwang berbunga-bunga ni***


Apa prinsip hidup anda?
Jangan mulakan langkah pertama ke arah keburukan... sebab kau akan berduka pada langkah kedua, kau akan jatuh pada langkah ketiga... dah kau akan tersungkur menyesal pada langkah-langkah seterusnya... --wahhh!! ayat aku, power tak henagtttt.... tapi... macam tu boleh dipakai sebagai prinsip ke ha?


Apa perangai anda yang paling buruk?
Masa hari Ahad.... paling susah nak mandi... heheheheh... buruk tak perangai gituu...
alah kantoi....


Tulis di atas sekeping kertas n postkan juga
"ucapan anda kepada saya bersama tandatangan anda"


heh.. mcm biasa dengar je ucapan tu kan???? ehhh... lupa pulak nak letak signature... tapi takpe.. surat ini bercetak komputer, tandantangan tidak diperlukan... bolehhhh...

ok... siap amerr punya... next... sape pulak...

ok, berikutnya tag dari anap yg sedang studi kat jordan... musim salji dah abis dah kat sana... anap nak suruh saya buat apa ek...

tag tentang barang2 kegunaan harian saya... ok...

1. The rules of the game get posted at the beginning
2. Each player answers the questions about themselves
3. At the end of the post the player then tags 5 people and posts their names, then goes to their blogs and leaves a comment, letting them know they got tagged and to ask them to play and read your blog

Additional rule:
You can answer by just typing it, or put a picture to make it 'FUNer'


Deodorant
Brand Issey Miyaki... best sangat bau dia... ecceli bukan beli pun. tapi dpt free masa beli parfum Issey miyaki yg satu set lelaki dengan pompuan punya... Selain jenis ni, saya biasa pakai yg brand Nivea punya...

Toothpaste
Ubat gigi darlie... dari dulu sampai sekarang...

Shampoo
Elok untuk rambut saya... lebih halus... lembut dan bermaya.. wahhhh... syampu lain mcam tak sesuai sgt untuk rambut saya... ntahlah.


Razor


Underwear/Lingerie
Tunjuk gambar getah cukuplah... malu nak tunjuk byk2... heheh


Make up
errrr... benda alah ni dikira alat solek ke ha....


Perfume
Essey Miyaki Summer Edition... Best bau dia... yg ni say beli tahun lepas... tinggal sikitttttt je lagi... tapi saya masih ada beberapa produk rangkaian essey Miyaki ni...

Yang ni bau dia kurenggggg sikit. sebab tu isi dia byk lagi. sebab tak pakai... masa nak beli dulu rasa macam best sgt... tapi makin lama makin tak best... sebab bosan kot... Produk essei Miyaki jugak...

Ni pun essei Miyaki summer edition... best... ada mcm bau strawberi sikit...


Walau apa pun yg atas tu semua nya sampingan je... sebab hati saya masih tetap pada yang ni...



Issey Miyaki... Original... Best gilerrr... saya mula pakai bila 'orang belah sana' hadiahkan dekat saya... yg botol sedang punya... **kenapa dia tak bagi yg botol besar ha** sampai sekarang saya kekal dengan yang ni... bila habis, beli baru... habis beli baru....

oh ya... saya pun masih pakai produk ni
CK Escape... ni saya pakai sebelum saya guna essey Miyaki... Jarang-rang sekali saya akan beli jugak dia ni... sebab dengan dia ni pun ada kenangan manis dlam hidup saya... bau dia best jugak...



Car
hhh... orang nak gambar kereta lah... heheh... tak de. tak mampu nak beli lagi. naik motor lagi besh. tak yah bayar tol, tak yah bayar parking... kalau nak naik kereta boleh pinjam adik punya...

then, kalau pergi dating... mcmana.. ha...

dating selalunya saya naik motor saya, 'orang belah sana' naik motor dia... ehhh! naik kereta dia... pastu kitorang jumpalah kat tempat yg dijanjikan... selamat dari menimbulkan syak wasangka mana-mana pihak...


Airline
http://www.dapmalaysia.org/english/images/logo_mas.gif
Errrr... tak pernah naik kapalterbang sekali pun lagi....


Backpack/Purse/Wallet

Polo... Hadiah dari Kak Asmah masa birthday tahun lepas... Sampai sekarang dok pakai walaupun dah koyak sikit-sikit...


Shoes
alahhhh... beli kat petaling street je tu...

Sandals
Tak de... selipar jepun adalah... tu pun dah hanyut sebelah petang semalam masa hujan lebat... siot betulll

Jeans
Ada beberapa helai dari jenis-jenis yang berbeza... tapi paling suka levis...

Handbag
tak pakai hand bag...

Heels
Heelssss... hah... ada, kasut kaca yg mcm cinderella punya tu...

Computer
i-mac... senang nak buat kerja grafic...

Search Engine
saya selalu pakai Google

TV Channel
Semua siaran tv.. dan semua siaran tv berbayar...


Cell Phone
Nokia.. yg murah-murah je... selepas kehilangan iphone kesayangan... semangat nak pakai telefon pun turut hilang sama... huhu

Beer
Huh... Tak baikkk... Harammm... Berdosa besar...

Soft Drink
Saya suka Lime Juice... Ari tu ada terbaca kat blog kak Tirana... Air limau ni bagus utk bakar lemak-lemak kat perut... hhhhhmmmmm.. kena mantain teruslah dgn air limau.

Fast Food
tak gemar sangat mana-mana fast food... Tak bagus untuk perut... errrrkkkk...

Pizza
Pizza Hut makan jugak sekali sekala...


Cereal
Nestum boleh lah kott...

Chocolate
Ferero roshel... (mcm tu ke eja dia hah...)

Ice cream

Cornetto dan segala jenis ice cream... tiada diskriminasi dan pilih kasih


ada lagi tak... haha... dah habis dah...

dan ada stu lagi tag dari addy pulak... tentang kencan fantasi - tapi sebab dah penat dah nak menaip ni... lain kali lah saya buat ya...

ok... sebab cikgu ween pun dah bagi warning jgn tag dia lagi walaupun secara tak sengaja... maka saya tamatkan di sinilah tanpa mahu suruh sape2 buat... tapi kalau ada sape2 yg minat nak buat tu... bolehlah buat... tapi.. ada ke yang minat...???

21 comments:

Ad Rifza said...

Yeke tak naik moto sama?hahaha..sabo je la..

chimera said...

ad - memang tak pernah naik moto sama-sama... teringin tu memang teringin tapi... takpelah... hormatkan pendirian orang... org hormat pendirian kita...

Amer Aan said...

mu nk gop hensem tu..
haha...

banyak mu nye minyak wangi...
hulur2 la sini sket ye dop

mu ni...
msti kaki merempait ni...

ab geldofg said...

boikot tag!

:: Cikgu Wiween :: said...

wowww inilah entry yg paling besh dlm byk2 entry psl da x kena tag lagik dengan chime. yahoooooooooooooooooooooooooooo! agagagagga

uih..peminat setia issey miyaki nih. bak arr sebotol kasik ween. :p ciss syampu clairol herbal essences arr lagik besh :P

addyaholix said...

sabar bang.
jangan tertekan sebab TAG. nanti sia-sia hidup. haha!

pelan-pelan kayuh!

chimera said...

amerr - byk botl je... isi semua dah tinggal nyawa-nyawa ikan je... kalau nak botol boleh laaa...
Rempitttt.... Haaaa... feveret tuu... jln kat sini lengang. bwak motor selaju-laju alam...



ab - yeah... boikot... musnahkan tag... sila pastikan saya org terakhir buat tag...




ween - akhirnya saya menagalah.. **kalau letak nama ween pun bukannay nak buat kan..
Essey Miyaki kini dan selamanya. Nak botol adalah ween...
- takde... pentene lagi besh lah... clairol herba mana ada best...



addy - ni tgh dok sabarlah ni... kalau tak habis semua tag yg org tak suruh buat pun saya buat... ahahah...

anap_ilmi said...

wahhh...issey miyaki mmg besh!byk sungguh perfume anda. mesti anda sentiasa wangi je kan2? haha

Tirana said...

Adoiiiii..panjangnya tag..hehehe..jenuh nak baca tapi seronok baca.. Huaaa..kak tirana pun suka bau Essey Miyaki.Selalunya perfume, hubby yang bagi hadiah.. Bila dia tengok botol perfume tu dah nak kosong, dia akan beli..hehehe..so tak ade la bau bawang or bau minyak maklum la kan..kerja tukang masak ni macam2 bau ada..hehehe..

Oh Chime, orang kata cantik kalau buat graphic dengan Mac...hehehe..Cubalah chime bagi contoh sikit macam mana dan graphic apa.. Kak tirana guna iMac juga tapi guna untuk berblog aje..hehehe.. Photoshop pun tak master lagi ni..macam mana nak buat graphic. Nanti kak tirana kena belajar dengan Chime..boleh ye?

miEchi said...

minat2!!haha..minat ape..kje skolah pun xsiap2..nasib baik cikgu xmarah...

AiE bAhRi said...

Rajin abg chime bt tag..
Banayk tul minyak wangi..

Salute la ngan abg chime..tak bawak awek monggek naik motor..samala kita.(**erk..tapi saya blum cukup bagus lagi mcm abg chime..dalam proses membaguskan diri.)yang penting hormat pendirian org lain..

Shitsurei shimashita said...

Uina! byk yer mo ditaip kalo chimera ni girl. Memang sporting habis lah lu bro. cayok2!!

gimana kes aritu? dgn si dia yg kecik hati dgn pict chimera tu?

chimera said...

anap - yeah... wangi sentiasa kecuali hari ahad... ada bau yg boleh buat org pitam heheh...




kak Tirana - alahai romatik Hubby Akak... nampak je parfume nak abis, beli baru... yelah.. akak wangi pun utk dia kannn...
Memang lagi senang pakai i-mac kalau nak buat grafic... dan lagi cantik jugak. Akak nak suruh saya ajar apa? cakap je... nanti saya boleh tunjukkan. Best Photoshop ni... kalau dah tahu guna, macam benda boleh buat...





miechi - minat ke????????????? (panjang tanda soal tu) - cikgu tsk marah... sebab cikgu punya kerja rumah pun tak siap2 jugak lagi...





aie - minyak wangi tiggal sisa-sisa je aie...
- ish! saya pun tak bagus manalah aie... biasa-biasa je. nakal2 tu byklah... cuma bila kita nak org ormat kita... kita kenalah hormat orang kan... aie pun adik/abang/anak yg bagus jugak... saya kira aie lebih bagus dari saya. Muda2 dah pikul tanggungjawab.




Naga perang - sporting ke mcm tu?... kes ari tu?? hmmmm, small matterlah... saya kan pandai mengayat.. heheheh... tapi nak kena buag jugaklah gambar tu... asyik tak ingat je. dia tak de apa2 pun. just tegur apa yg dia nampak tak senonoh....

cikyuyu said...

bro, pergh!!
kalo bak hensem buleh skmo ke abg.
adop mnde la owk..
ishh. perfume 2.. mmg besh pon!!
uu de pkai yg laki,
haah :D maut jer taip nih..

kalo tak pon,
pkai perfume dashing..yg style!!
wangi nak mpos rse nye... hahah :D

chimera said...

dek yuyu - hehh... mana ada ensem nya... sipi2 je dokk...
hehe.. dashing pong beh gok bau dia okk... utk lelaki tuu.. saya pong suka gok hok tu

anap_ilmi said...

bc balik tag neh.. mcm comel je pengakuan tak pernah nek flight tu..siyes. sgt humble bunyinyer. sy kene blaja dr anda

cikyuyu said...

mmg dashing besh pon!!
wat style lop..
mmg dop leh tahan aa..
hahah :D

dop pon pkai polo black,
hok 2 kohor maut bau,
kahkah :D

Ejump said...

Jangan mulakan langkah pertama ke arah keburukan... sebab kau akan berduka pada langkah kedua, kau akan jatuh pada langkah ketiga... dah kau akan tersungkur menyesal pada langkah-langkah seterusnya...

wow..
prinsip bro chimera mmg mantop.

nway moto besau tu klu share2 ngan ejam xleh ke?.ekeke..

[S]itie [B]Um [B]Um said...

nk kek sikit!!

chimera said...

siti - kek???? dah habis kot... bukan saya punya pun... jiran sebelah yg punya...

chimera said...

anap - ha? mengaku tak pernah naik kapal terbang pun comel ya,, heheheh. dah memang tak pernah naik pun. Saya tak nampak pulak kat mana humblenya pengakuan tu.. errr.. hmmm... kompius ni...




yuyu - huih, paka polo ke?? huhu... dasyat tuuuu... memang beh ha bau hok tu...




e jump - Mantop?? heheheh... bunyi mcm Man Top... heheheh... \
nak naik motor mailah ke pahang. nanti saya bawak ronda2 kat ladang kelapa sawit... heh.. seronok tuuuuuu