Sunday, August 16, 2009

Anda Romantik..

Tiba-tiba si Badariah Muklisan... yang baru je saya kenal kat sini dah berani-berani suruh jawab tag. huh!! tapi tak pelah. Alang-alang tengah tak de idea nak menulis ni, elok jugak tiba-tiba dapat tag. Boleh jugak menghibur hati (menghibur hati??)...

Ok, dgn tidak melengahkan masa, jomlah kita tgk apa yg cik Badariah ni nak...

Soalannya adalah seperti berikut...

- Anda adalah?
Saya adalah hensem... heheheh. oklah jawapan gitu kan.

- Pendapat anda tentang
a. Handphone...
Benda yg memudahkan yang kadang-kadang menyusahkan. Memudahkan tu bila senang lah nak hubungi sesape, dan sesape nak hubungi kita... menyusahkan tu pulak, bila dibuatnya tertinggal, mulalah kelam kabut nak patah balik nak ambik. Nak-nak lagi kalau tercicir kat mana-mana, mau dekat 2 minggu dok rungsing pasal handphone ilang. maklumlah segala benda segala rahsia semua dok dalam tu...

b. Camera Digital...
Benda yang paling meyedihkan. errrrr... maksudnya saya dah tak de lagi benda tu, dah musnah pasal anak sedare dah jatuh pecahkan... sedih kan...

c. Buku/majalah...
Benda wajib ada di dalam bilik saya, dan di merata-rata tempat saya lepak dalam rumah saya... Benda wajib ada sebelum tidor (maksudnya ko tidor dakap buku ke?) -ehhh! tak lah. tidor tu mcm biasalah dakap bantal panjang tu, cuma buku tu guna dia sebagai ubat tidor. Cari buku2 motivasi yg agak memboringkan, baca sehelai dua sambil berbaring tu.. haha, kejap je mata pun kelayu-layuan...

d. Hobi memancing..
Memancing???? Huh! tak minat. kalau mancing awek tu kira boleh lah. dulu2 memang minat, tapi sekarang ni bila saya sendiri dah terpancing... buat-buat tak minat jelah dgn hobi tu (walaupun masih lagi minat sebenornya.. heheheh)

e. Modelling.
Jadi model ke?? hahah. Oklah, walaupun wajah saya ni memang ada iras seorang model (hak ptuih)... tapi untuk saya jadi model... jawapan dia - Haghammmmmmmmmmmmm aku tak minat. hahah. (tak minat jadi model ke, orang tak minat ambik ko jadi model)...
Errr, tapi dalam suasana sekarang ni, kalau nak suruh saya jadi model untuk pakai Mask tu bolehlah kot, pasal nampak mata je kan. masuk tv ke, surat kabar ke, nampak mata je - kalau gitu tak pe... Tapi jawapan tetap tidak, Nehi... i tak suka jadi model...


- Kenderaan anda.
Saya ada motor je. 3 bijik... mula-mula sekali EX5... pastu beli pulak skuter karisma kaler ijau... pastu beli pulak RXZ sebijik... Pastu sekarang ni saya pakai SuperBike. (eh! tadi kata 3 je, tu dah jadi 4 dah tu) - 3 je, sebab RXZ tu saya dah hadiah kan kat adik saya masa tu dia tengah Study dekat U... (ha, baikkan budak chime ni).. dan ya, saya tak suka bawak kereta. (padahal takde duit nak beli)

-Hobi anda...
Memancing awek.. heheheh... ok. tak!!
saya suka bawak motor laju-laju... memang tahu hobi tu bahaya, tapi masalahnya motor saya tu mana boleh bawak slow, nanti cepat rosak... (ok tak, alasan gitu. macam boleh pakai jugak kan.. )Saya suka jugak membaca, menulis, mengira (maksudnya mengira wang ringgit), menyanyi seorang diri (kalau ramai-ramai takut orang terpesona pulak)... **takut terpesona ke? bukan takut orang pitam sampai buih-buih mulut ke**

-Aktiviti sampingan anda...
Aktiviti sampingan tu maksudnya apa? Kalau aktiviti sampingan yg utama saya sekarang ni tgh ternak anak-anak itik telor pulak.. (selepas cubaan pertama yang gagal dulu) Dulu ternak ayam-ayam kampung dgn jumlah yang banyak untuk tujuan kemersiallah... tapi semuanya dah besar dan habis dah dijual. sekarang ni di sambung balik dgn percubaan kedua menternak itik telor pulak - bukannya apa, sekarang nikan gula dah payah nak dapat... (errr, mende sangkut paut pulak telor itik dgn gula ni)

-Aktiviti utama anda..
Salah konsep soalan ni... patutnya aktiviti utama dulu baru soal aktiviti sampingan...
Aktiviti ni maksud dia kerjaya ke?... saya seorang grafic designer. (rasanya dah byk kali dah bagitau hal ni dalam saoalan tag yg lepas-lepas).
Selain itu aktiviti utama saya pada hari cuti pulak ialah tidor......... dan aktiviti utama pada petang ahad pulak... Datingggggg... hahahah.

-Anda seorang pemarah...
Tidak... orang hensem macam saya ni tak elok jadi pemarah. Nanti jadi tak hensem.. (meluatnya aku budak nihh)
Oklah... saya memang payah nak marah. Tapi kalau sesekai marah tu, lambat pulak nak sejuk. Tapi payah lah nak tengok saya marah.

Sekiranya anda sorang wanita (soalan ni untuk peserta lelaki)/Sekiranya anda lelaki (untuk peserta wanita)
Sekiranya saya wanita - Lelaki pertama yang kan buat saya jatuh cinta ialah Jerico Rosales... errrrr...tapi syukurlah saya seorang lelaki, sebab tu saya tak jatuh cinta kat jerico tu... huh! sawan ke apa, nak becinta dgn jerico pulak...

Anda Romantik..
errr... ini pujian ke atau soalan... kalau pujian - saya ucapkan terima kasih jelah ya.. heheh. Tapi kalau tu soalan, jawapan dia saya pun tak tahu. Macamana saya nak tahu saya romantik ke tidak. Kalau nak tahu sila bagi tag ni kat 'orang belah sana' suruh dia jawab.. (takut nanti dia jawab - "Tak!! budak chime tu mana ada romantiknya, jiwang je lebih"..)

Anda Punya gambar yang anda anggap romantik... masukkan di sini dan jelaskan kenapa??
Hadoiiiiiiiiiiiiii... tang gambar2 ni tak berapa minat sangat ni. Tapi takpe, saya cuba... jangan gelak pulak...
Errrr... gambar Romantik???? macam pelik je bunyinya...







bawah sikit ya



















Bawah sikit lagi






























Ok ni dia...



Hah! gelaklah gelak...
Kenapa saya rasa gambar yg ni romantik...
Pertamanya, sebab saya pegang bunga (uih, kalau pegang bunga tu kira romantik ke? bukan mat bunga ke)
Keduanya, background dia saya letak kaler pink dgn kerawang-kerawang sekali (tu nampak macam jiwang jambulah - bukan romantik)
Dan ketiga - dia senyum mcm model iklan colgate (ceh!!!!!... aku rasa nampak macam orang miang je....) ... Gambar ni ada ceritanya tersendiri antara saya dgn 'orang belah sana'... cerita masa dia merajuk duluu... hahahahahahahahah (comfirm lepas ni saya kena bebel dgn org belah sana pasal bocorkan rahsia.. heheheh) - tapi mana ada bocor rahsia pun. tu cuma clue sikit2 je... **apesal pipi ko makin tembam?** - **Hoi! U Sadap, tembam2 jangan sebut**


Lapar?
Sekarang ni tak lapar sangat. separa lapar je... Nape, nak belanja makan ke.

Mengantuk?
Tak... Huhu, pukul 11 pagi baru bangun, kalau ngantuk lagi ko memang ah... tapi tengok lah kejap2 lagi. kalau tak de pape nak buat mungkin saya akan paksa diri untuk jadi mengantuk.

Gembira?
hmmmmmmm... biasa je. Pasal hari ni ahad, waktu gembiranya ialah petang nanti.

Sedih?
Masih terasa jugak dgn pemergian Ustaz Asri... lain-lain, tak de...

Lepas ni nak ke mana?
Mandi.... Hah!!! dah tengahari buta pun tak mandi lagi???
heheheheh... alah rileks aaaaa... ahad kan. i tak mandi pun wangi tau...

Sebarkan kepada 6 orang mangsa berikutnya...
Errrr... sebarkan apa ni. soalan ni buat saspen je tau. nanti tak pasal2 sekolah kena tutup seminggu...
Sebarkan soalan tag ni lah (apa lah bebal)..
Ooooo... gitu ke. Ok, sebab dah lama jugak tak bagi tag ni sama rata sebab nak boikot. Hari ni apa kata kalau kita bagi je...
Mula-mula mangsa kegemaran saya ialah cikgu ween... Pastu Aie... Pastu Abang Eq. Pastu cD... Pastu Kak Zai... Hidney, Kosserani dan jugak Puan Chika... hmmmm jawab tau.

Hah... dah abis ke?? bagussss..
Kepada cik Badariah, harap puas hati. lain kali jgn tanya lagi dah....






23 comments:

Amer Aan said...

ckp je la hobi chime merempit..
haha..

chimera said...

merempit ganas sgt lah ameer... kalau cakap bawak motor laju2 rasa macm mulia sikit hahahah

a kl citizen said...

jauhnya nak menengok gambar hero hindustan ni...
memang romantik la gambar tu, patut hantar kat majalaj si KUNTUM ruangan sahabat pena...

chimera said...

ha-ah... Hang Kebun dah buak tutup muka. bukan apa, musin h1n1 ni topeng tu kena pakai sentiasakan...
Hantar kat majalah kuntum ke??? hmmmm mcm bagus gak idea tu. nanti ramai pulak yg bekenan.. hehe

addyaholix said...

tu dia!
nak saya ulang perkataan yang sama berulang kali ke bang chime? haha!
gambar tu memang sah dah. memang sah. tak lain dan tak bukan. memang lah sah. sah JAMBU. siap background pink pulak tuh. fuhh!

:: Cikgu Wiween :: said...

baru nak ckp gambar chime tuh nampak pp makin tombam. skali dia da mengak sendri daaaaaaa! wahahahhaahah cehhhh sempat ngetag org tuh! huh...(*_~)

imHepPie said...

owhh bgi ar superbike itu pada daku..nescaya kamoo xperlu memancing awekz lagik...muahahahha

AiE bAhRi said...

Salam abg chime..

Memang betul la pic tu nmpak abg chime tembam.Wakakaka..Perghh..mmg jambu seh..sama la mcm bro Addy..(Sorry Addy..terbocor rahsia plak yg ko jambu)hahaha..

Erk...kena tag jugak???walaweiii...

chimera said...

addy...
Errr, jambu ke??? bukan romantik ke?? ish! nak kena tukar letak gambar lain nih... tak boleh jadi nih...


ween...
Tembam??? U sadap... tak suka, tak suka tak suka... errr, mengak tu apa ween... tak cukup syarat lagi ejaan tu.
Yeahhh... lama dah tak bagi tag kan. kali ni kita sebar2kan semula. Ween kan mangsa kegemaran saya...


imheppie...
salam kenal ya.
bagi super bike??? ish! mana boleh, tulah umpan, tulah pancing nak mancing awek... tak boleh! tak boleh! tak boleh... (sambil geleng2 kepala sampai gegar2 pipi tembam)


Salam Aie...
jgnlah cakap saya tembam gitu... cakap gebuww tak pe... hehehe.
Addy jambu. tu memang saya dah tau dah. sekarang ni tgh usaha nak rebut tahta gelaran jambu tu dari dialah... hahaha. tu yg letak bunga, kaler pink kerawang semua tu..
yes!! anda di tag.. walaweiiiii

-cD- said...

saje kan...
huhuhuh nanti la kalau cD rajin..

addyaholix said...

ceh!
ada hati nak rebut gelaran jambu. tu baru background pink. belum tengok saya pakai pink lagi. kan aie kan? haha.

sharamli said...

0it..ada plk erk m0t0 kal0 bwk sl0w cpt r0sak...

mmg sgt r0mantik pic tu..pink lgik..hu3

Dida... said...

Salam..

Perkongsian yg menarik dan mmpu buat saya tersenyum... :)

Gambar tu mmg jiwang.. hehe.. jgn marah..

Razak said...

Pasal apa pahlawan melayu tukar jadi super modelling lak hehehe

noorcahaya said...

nape chime tak ske jawab tag?.. sbb sy ske tgk org jawab.. selalu kelakar2... anyway.. hensem+superbike+awek.. huhuhuh... jeles..jeles.... gambar tu.... superb jiwang... kuang..kuang..kuang..

chimera said...

cD...
Memang saje je.


addy...
uih, addy ada pakai pink ke?? uhuk!!... kalau gitu saya ngaku kalahlah. kalau letak bacground pink ok lagi lahh... tapi kalau pakai pink... errkkkkk... tak sanggup...



Badariah...
model kayu sugi?? model ubat gigi kan... tak boleh. saya sekarang ni hanya menerima tawaran utk jadi model tayang mata je...



Sha...
Adaaaaaaa... moto saya gitulah gaya dia. tak leh bawak slow. haha.
Haaa, ada pun yg nak cakap romantik... semua yg lain dok cakap jambu. mana ada jambunya kan. romantik lah tu...



Dida...
Jiwang pulak dah... hahahahah... tak, tak marah aih (sambil tumbuk2 bantal)


Razak...
Pasal nak mengorat puteri gunung jerai... haha


norcahaya...
saya pun suka baca org jawab tag. tapi kalu nak jawab tu, kena pikir idea mcmana tak nak bagi org boring baca... kena buat kelakar sikit. tu yg malas nak pikir tu.
hensem+superbike je. awek tak terlibat pasal dia ada kreta dia sendiri...
Superb Jiwang???? hah kau... lagi dasyat...

zai said...

Salam Chime....

hahahahaaaa...kelakar giler la baca tag jawapan chime ni, tak sangka betul kak zai chime ni penuh sense of humour orangnyer...

Ala chime...kau ni kan dik..betul2 mangkuk hayun, mangkuk bulat, mangkuk mee dan segala lagi mangkukla..apasal lak nama kak zai plak kena jawab tag nie..alahai kalau chime nak tau dah berbakul tag oranglen kak zai tak jawap lagi tau...kena jawap jugak ker ?

Kena tunggu turnlah cam tu k....wakakaka..sbb banyak soalan cepumas kat dalam tu..

Kos Serani said...

Adoi!!! panjangnya TAG ni, sampai ati kenakan aku, sempat tido,bangun..tido bangun baru siap TAG ni keh keh keh. Ok la, nanti saya buat ya Tuan. Pasal jadi model tu...kamu layak kot. Biarpun sekadar nampak biji mata pun jadi model iklan juga. Iklan pertama Model tinggi lampai iaitu Alan Yun pun nampak biji mata jer iaitu iklan Raya Cina pasal eksiden...semua tubuh dan wajahnya dibalut, but now dia sukses heh heh heh.

imHepPie said...

pgang bunga api lgi lomentik wooo

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

>> hadoi....copot jantung ku nengok pic pegang bunga ros.....

ahhahhaha sangat2 hensem dan romantik..


puji ikhlas nih...KFC 1 bro...hehehhe

chimera said...

salam kak Zai...
hahahaha... hambik ko, dah segala mcm mangkuk dia bagi ya... err, mangkuk tandas tak terlibat sekali kan.. heheheheh.
Alah, kak, terimalah seadanya apa yg diebri tersebut. Anggap je sebab dah jadi suratan hidup akak... hahahaha. takdir gitu. terimalah dgn hati yang pasrah.. heheh (ada peluang nak dpt mangkuk lagi sekali ni)...
Alah, tak nak jawab pun takpe lah. takdehal pun... tapi kalau nak jawab lagi baguskan. sebab ada soklan cepu emas, nak jugak tahu jawapan cepu emas..


Kos...
Mana ada panjang sgt pun. saje buat jawapan panjang2 biar nampak panjang dan tak boring orang nak baca.
Errrr... layak ke saya jadi model??? heheh... sajelah tu kan. Kose lainlah. memang melatop punya model yg terlampau... kannn.. hahaha. Errr, Alan Yun tu sape ek?? (sambil garu-garu kepala)



mel...
Mana ada tembam pun. Saje je aku suntik botok biar nampak kembung mcm noaniza idris gitu... hehehe... kita kan penggemar2 pop etnik...

imheppie...
Betul jugak kan. tapi bunga api pun payah nak dpt dah sekarang. membahayak kesihatan... ingat nak pegang meriam buloh. lagi romentik kot.



yanie...
copot jantung sebab saya pegang bunga kot. yelah. lapas ni saya letak gambar tak pegang bunga lagi dah... letak gambar pegang pasu pulak... hehehe...

ceh.. ikhlas berKFC rupanya ya. tapi takpe, sebab saya ni pantang dipuji, kot2 senang nanti saya belanja KFC... pastu kita suruh cD bayarkan... hahahahah...

ASYIQ said...

Salam chimera,

Sorry lama akak tak datang ziarah chime. Usahkan nak ziarah, nak online pun tak ada mood.

Akak dlm cuti sakit seminggu sbb kena chic pox... hilang mood...tapi amat merindui dunia blogging!!

Sempena Ramadhan al Mubarak...akak mohon chime tlg doakan kejayaan yg cemerlang dan kesihatan yang baik utk dua org puteri akak yang akan menduduki exam UPSR dan PMR bln Sept dan Oktober. Tidak ada doa yg sia2 di bulan Ramadhan kan???

p/s gambar tu mmg romantiks habis la chime...siap warna2 pink lagi..hihi.

chimera said...

salam kak asyiq... ooooooo, tak sehat rupanya.kena ciken pox pulak... ni dah ok ke blum nih... moga cepat sehatnya.

Ya.. kak. utk anak2 akak tu, kita sama-sama doakan yg terbaik utk mereka. Moga keberkatan ramadan yg bakal datg ni doa kita akan termakbul...

Moga semua yg terbaik utk akak dan family...
tentang gambar tu... jgn cakap gitu, malu i tahu... hehehe