Tuesday, October 14, 2008

Entri di edit semula... Tag dari kak lawa...

Dan sesi pujuk memujuk pun bermula.... apa2 pun... "orang belah sana" tu... bukanlah orang yang keras hatinya... rajuknya selalu takkan lama... tengahari tadi saya belikan sebiji cis kek untuk dia... *cis kek adalah makanan paling dia suka* - then dia still tak mau bercakap, tapi cis kek tu dia ambik... hikhikhik... hadoilah awekku...

Nasihat seorang kawan. Pengajaran hari ini adalah belajar erti sabar. Kadang-kadang rezeki Allah tak bagi gedebuk turun dari langit sebaik saja kita minta padaNya. Tetapi bila Allah dah berikan apa yang kita idamkan setelah lama kita bersabar, rezeki tersebut akan terasa berkali-kali ganda nikmatnya... Katanya lagi, sebenarnya murah rezeki bukan hanya bermaksud bertambah kuantiti rezeki dunia sahaja tetapi juga bermaksud bertambah pahala dan rezeki diberkati. - itu nasihatnya... saya kelip-kelip mata... rasanya saya mengadu padanya tentang rajuk "org belah sana"... dia cerita bab rezeki... saya tersalah ceritakah atau dia tersalah dengar... apa-apa pun saya iyakan saje segala nasihatnya. walaupun tak bersangkut dgn masalah, nasihatnya tetap juga berisi... ada iktibar...

Ya... lupa plak... kena tag dgn kak lawa... dia suruh letak gambar hasil kerja tangan dia yg kretif la konon-kononya tu... seb baik jugak ensemmm ghupe aku nihhhSaya di zaman 60 an... hasil kerja kak lawa....

7 comments:

Sufi Idany said...

alhamdulillah... bila cheese cake tu di ambil walau tnpa kata balas dr org belah sana... tu dh bermakna rajuknya kian menipis.... hihihih....

cntik gmbr abg chime zmn 60an tu... mn lagi ensom sakang hari ni or zaman 60an tu?

i-chimera said...

hehe... dua2 pun ensem... hihihi...

Asmadi said...

ohhh sapa majuk ni cakap2 biar pokcik kasi budu ngan petai sure dia hilang rajuk tuu hehe..

pelik tapi benar ..majuk tapi makan cis kek tu ke ememm!

cappuccino said...

wahhhh ensem banget deh chime ne..kalo tgk dr sipi2 mcm jins shamsuddin..kalo dr dpn mcm rahim maarof..eheh rahim maarof artis 60an ker..belasah aje..moral of d story mmg boley jual le hhehehe..

i-chimera said...

pok cik -ha... wi budu ko dio... molek jugok tu dih... dia brehi jugok makey peta cicoh budu cak sedap sengoti.. (eh! macam biasa dengar je nama budu tu)

Bro - jin samsudin oke lagi lah.. takut napok mace jin hok tanduk cabbey tigo tuh..
ha, memang utk di jual pun.. kira timbang kilo. sekiloa 9 hengget (mcm harga ayam kampung pulak)

Tirai Hidup said...

wey...mung dok sipangg lagi ke gambaa chimera 60ang tu??

hasil keje kak lawa dengang riaknyaa memerihalkan tu le satu satunya sumbangang yg bangang dari DJ lawa silake www.tiraihidup.co.cc dgrkanggg koleksi jiwang DJ lawa aka cikguazi hihih pomot

Tirai Hidup said...

sowwii chimera tupangg pomokkk huhuuh rasa nak demanggg ni!!