Monday, October 20, 2008

Kenapa sih... buntu ginihhh

Kenapa tiba-tiba sibuk gini, sampai nggak sempat bersedih hati? Tuhan, semua ini supaya saya nggak sering-sering mikirin dia, ya?
Udah pernah diperiksain dokternya nyuruh gue relax therapy. Disuruh pijet, istirahat yang banyak, jangan stress...I'd never thought an attempt to relax would be a difficult thing to do...
..mungkin bosan?? Kerjaan lagi nggak seru. Nulis juga lagi buntu lagi. Sampai suatu ketika, saya berpikir tentang arti kehidupan. Sebetulnya untuk apa kita hidup? Oh, well, mungkin memang sudah saatnya bagi saya untuk"pindah"...

Okey... sebelum itu, Selamat Hari Lahir Utk CheMat.. Jom kita sama-sama doakan kesejahteraan utk CheMat.. moga CheMat sihat, moga CheMat bahagia, Moga CheMat sejahtera... panjang umur, murah rejeki... dan sentisa hensemm sepanjang masa...

ini untuk CheMat... see, 15 tahun okeyyy....

Yaa... saya betul-betul buntu idea sekarang untuk nulis... udah diperah2 otak, udah penat mikirin idea... udah capek... namun ngak bisa keluaran apa... padahal punya byk rencana mahu dikarang...

Okeyy, sebelum itu (sekali lagi)... Sekali lagi saya dianugrahkan Award oleh rakan bloger kita setelah saya dianugearhkan award beberapa hari yang lalu sebelum itu...
Kali ini award diberi oleh Ameer@Green... (kita sama parti) terima kasih ameer@green.. berikutnya apa yg nak dibuat. Nak di pamerkan terus di sini atau dipanjang-panjangkan kepada rakan-rakan yang lain (Ameer... macamana ni??)
Apa-apa pun... mekaseh banyak2 ameer...

Apa lagi ya, mau dicerita'in... ngak punya ide lagi... sungguh... ngak punya...

10 comments:

:: Cikgu Wiween :: said...

ehem.
nampaknye bapak sejak sering membaca karya penulis seberang nih..lebih hampir ke bahasa indonesia ya pak..bagus skali bahasanya. amat kagum sekali gue sama bapak :p

Amer Aan said...

macam mana lgi..
macam tu la ..
ekekekekekeke

i-chimera said...

hu... barangkali juga begitu...

hmm, kalau baca karya penulis thailand, mesti entri saya akan berunsur NangNak pulak....

i-chimera said...

amer... mcm tu je ke... ha, tak pelah kalau gitu... sebab org lain punya award kena ada syarat, sebarkan dekat member2 lain pulak...

Ad Rifza said...

Apa-apa an sih...bikin bingung gue..ngomong2 apa gini..Nggak ada idea apa?..Tulisnya panjeng itu.. Tapi kalau nggak puashati bisa tulis lainkali dong..Sgguh cocok anda berbahasa indonesia..Kapan pulang ke Bandung?..hehe..

Sufi Idany said...

erm.... kalu mcm ni... nnt lama2 ida pun mahir berbahasa indon ni pak.... hikhikhik....

anything wrong ke bro? take care...

curseshadow said...

waa.. dapat award lagi.. leh dapat anugerah blogger popular nih.. hehe

-www.zulhatfi.com-

cappuccino said...

chime..puitis ler skrip indon tu..btul2 buntu xdak idea ke ne..mungkin kene rilex2 sket kot...gi mkn ikn bkr kt kuantan ker..gi ambik angin kt teluk chempedak ker..ngn tensyen2 kay..ish2 t'ingat2 lg ikan bkr kt kuantan dulu..ape ke name tmpt tu lupe dh...

i-chimera said...

ad - iya. kok gak ada ide.. tapi tulisnya dipanjangin.. gue gak suka sih nulis gini.. nulis gak berilmu gituu.. ooo, gue ngak ke bandung. Surabaya mass..

ida - hahaha... tak ada apa2.. penat kepala otak sikit. maklumlah kerja2 grafik ni nak kena fikir idea kretif byk2... sampai masa kosong... tu yg jadi buntu semua tu.

zul - alah baru dua... bagi cukup 7 dulu baru dpt anugerah tu...

bro - yess, buntu sesgt. mutu kerja pun terjejas gak sikit.. arghhhh... penat kepala otak. tensen tu takdelah sgt...
ikan bakar tu ke... kat tanjung lumpur lah... memnag best giler ikan bakar kat situ... lama dah jugak tak pegi. nanti balik m'sia nanti, saya belanja makan kat situ ok...

shyfull-zal said...

wah..bagus sungguh bahasa indonesia kamu..belajar di mana sih..huhuhu..teruskan dgn idea2 lain..klu rasa bingung udah2 la..tulis dilain hari aja..yer pak..