Wednesday, November 12, 2008

Tag vol. 57

Satu ketika... Saya termasuk dari sejumlah besar manusia-manusia Kuala Lumpur yang tenggelam dalam kehidupan yang begitu rutin. Pagi hari berkejar-kejaran meninggalkan rumah, berhimpit-himpitan di jalan, di kenderaan awam, di stesen bas, di terminal Putra-LRT, menuju tempat mencari nafkah. Di petang hari kembali berkejar-kejaran pulang ke rumah masing-masing.

Hidup rutin manusia KualaLumpur secara tidak sengaja saling melukakan. Lucunya kita tidak saling mengenal. Namun rutin... dari hari kehari, dari bulan ke bulan, tahun ke tahun, membuat kita dapat mengenali wajah-wajah tertentu yang kemudian jadi terasa begitu akrab - namun tetap tak dikenali...

Ada kesenangan dibalik semua kesusahan... dan saat kesusahan yang satu hilang yang lain akan datang, lalu akan datang lagi kesenangan... begitulah seterusnya. Jadi hadapilah ~ berusahalah ~ berdoalah...

Hidup ini memang sukar untuk ditafsirkan. Pernah tak merasa sepi ditengah keramaian?? Belongs to nobody, dan tersudut terperuk dan tak dapat merubah perasaan tersebut....

Being ordinary is OK... we don't need any wings or else to make us feel special. Coz we are special in our ordinariness... just act the way you are, feel the way you are..... jadi jangan pernah putus asa!!!


Sebelum ke cerita berikutnya... Satu lagi Award saya terima... Daripada adik comel saya Cik YUYU... Hmmm... terima kasih adikku...




ok, saya nak panjangkan award ni utk beberapa kawan kat sini... ... Saya nak bagi kat cikgu ween, kak lawa, aie, angah, anapilmi, korserani, eena, shayz, dan datin intan... ambiklah ya...

Ok... cerita berikutnya. Tak ada cerita yang berikutnya selain tag... tag lagi??? argghhhhhhh!!!! ponek den nak menjawab ha... soba! soba!
Tag kali ni diberikan oleh adik saya... DIR yang berjanggut ensem tu. Errr, ada dua tag dari dia yg perlu saya jawab sebenarnya... takpe... kita jawab satu dulu... ada masa lagi, jawab pulak yg satu lagi... boleh dir????

soalannya seperti berikut:
Name one person who made you laugh last night
Last nite?? Hmmm Encik padil... malam tadi dia belanja kitorang makan besar. then kitorang makan2 sambil bergelak ketawa. Best sgt malam tadi... best makan... bestlah sebab free..


-What were you doing at 0800?
8.00 pagi tadi dok kat meja makan menikmati sarapan... iye ke? hmmm bukan mandi ke masa tu? tak pastilah. mandi kot... eh! tak bangun lagi kot...
8.00 malam pulak, baca novel terbaru sambil baring2 atas sofa... tak habis lagi baca. kejap lagi sambung baca...


-What were you doing 30 minutes ago?
Hmmm... dok main balas-balas msg dekat msg box... dengan cikgu ween, angah and eena.


-What happened to you in 2006?
2006?? errrkkkk!!! kerja kat KL... sekarang dah tak lagi... errr, nak listkan satu-satu ke? byk gilerrrr...


-What was the last thing you said out loud?
"Adikk... angkat kain ujannnn... jemuran dah turunnnn" ...
"Adikkk... Angkat kain..."

-How many beverages did you have today?
pagi tea, time kerja air 0, pastu air 0 lagi, pastu air 0 lagi, air 0 lagi, masa luch air 0 jugak... pastu ada org belanja cendol... minum cendol, sakit perut... petang sikit, minum air 0 lagi... jumpa coke dlm peti kat tempat kerja... minum 2 gelas. malam ni minum air 0.. pastu air 0 lagi... hah... byknya aku minum... patut asyik nak terkencing je...


What color is your hairbrush?
hitam dgn oren....


What was the last thing you paid for?
Beli parfume esei miyaki 2 botol, kasut sepasang, jeans levis, t'shirt john master, beli cincin... beras, lada kering, bawang, ikan masin, tiket wayang, tiket kapal terbang... ... ... huh! byknya duit aku... tulisan kaler merah tu tipu daya semata-mata je... last sekali isi minyak...


Where were you last night?

sedang berlari-lari berkejarana di tepi pantai bersama 'orang belah sana'... ish! tak baik, tak baik... bukan muhrim.. tak baik kejar-kejar...
semalam ya??? emmmm... kat kedai makan... en. padil belanja makan...

What color is your front door?
warna kayu... erkkk!! warna kayu mcmana ek.. alah, warna kayu lah... tapi kilat sebab kena varnish...


Where do you keep your change?
Dalam ASB... kih kih kih... byk faedahnya.... eheh, tak...
emmmm letak merata-rata. bersepah-sepah...


What’s the weather like today?
pagi tadi berkabus... pastu tak tahu apa2 sebab dok dlm opis sampai balik... masa balik tadi ujan lebat... malam ni gelap gelita takde bulan...


What’s the best ice-cream flavor?
Vanilla...


What excites you?
RM RM RM RM... mata duitan sungguh...


Do you want to cut your hair?
Nakkk!!!! tapi takde masa...


Are you over the age of 25?
ha'ah... dah tua pun... dah tumbuh uban dah sikit2...


Do you talk a lot?
tengok tempat jugak, dan tengok saing masa sembang jugak.... kalau dgn 'org belah sana' memang saya tak boleh dok diam lah... byk je modal nak bercerita...


Do you watch the O.C.?
O.C??? citer baru ke tu... movie paling latest kat panggung ke? sape heroin dia?...


Do you know anyone named Steven?
Tahu!! Steven adik Melvin... Melvin tu kawan saya... dgn steven ni saya tak rapat sgt... hensem budak ni... macam abang dia jugak...


Do you make up your own words?
Tak... saya pencinta bahasa melayu yg dah sedia ada... tapi ada jugak, cthnya "Apa punya neraka" --- ish! macam ayat cik chika je...


Are you a jealous person?
emmm... tak kot... tak sangat lah. jeles sikit2 je... kan ke tanda sayang tu...


Name a friend whose name starts with the letter ‘A’.
Anuar, ayu, ali, aseng... errr... err... sape lagi, sape lagi...


Name a friend whose name starts with the letter ‘K’.
kairul, kori, ... ehhh errrr... ehhh. takkan 2 orang je...


Who’s the first person on your received call list?
Errr... ntah. Telefon saya tak de... hilang...


What does the last text message you received say?
jawapan sama mcm kat atas tu...


Do you chew on your straw?
hish!!! dah takde benda sgt nak kunyah agaknya...


Do you have curly hair?
tak. rambut saya beralun-alun...


Where’s the next place you’re going to?
belakang saya... iaitu, katil saya....


What the last thing that you ate?
Pizza hut cis lebih bersama ayam goreng kepsi dan cis kek secret resepi... ok, tipu... makan nasik je tadi...


Will you get married in the future?
Sudah semestinya... tapi tak tahu bila lagi... kalau ada jodoh... doa-doakanlah ya...


What’s the best movie you’ve seen in the past 2 weeks?last??
Dah lama tak tgk movie... dah dekat 2 bulan dah... bz lah...


Is there anyone you like right now?
Ada..


When was the last time you did the dishes?
pukul 8 lebih tadi kot...


Are you currently depressed?
Tak sangatlah walaupun sekarang memang bz...


Did you cry today?
Tak.. tapi tersentuh jugak tadi masa baca novel. seb baik tak nanes... kalau adik saya yg baca tu memang comfirm dah melelah air mata tu...


Why did you answer and post this?
Takut dir marah... dah lama dia bagi ni sebenarnya. ni pun baru satu je sempat jawab... ada satu lagi...


Tag 5 people who would do this survey
emmm... ok, saya pilih awak... ha, awak! awaklah... hah, jgn nak ngelak, jgn nak ngelat...
aik! byk tanya pulak awak, dah saya pilih awak kenalah jawab. dah awak jgn soal jawab byk2, pergi ke blog awak sekarang dah terus jawab tag ni tau... cepat, kejap lagi saya tgk tak siap... kenalah...

hahhh... dah settle... dirrr... dah jawab dah. tinggal satu lagi ya...

7 comments:

bozzobattousai said...

rajinnya layan tag....

i-chimera said...

tak rajin pun... tapi buat jelah. takut org yg bagi tag tu kecik ati pulak...

Insan di Bumi Allah said...

hmm..kesunyian di tengah keramaian..sepi...huwaaaaaaaaaaaaaa

:: Cikgu Wiween :: said...

ceehhh..mati2 ingat dia pi beli perfume issey miyaki tu baru mau mtk pinjam sat mau pakai masa dinner skola mlm sok! agagaga :p

-cD- said...

cD suka entri nie tanpa TAG... intro dia best sangat-sangat..

ermm pasal "belongs to nobody" tu cD kurang setuju coz kita semua dijadikan berpasang-pasangan.. "we belong together" katanya, mariah carey sangat..

shay said...

i-chimera terima kasih yerk sebab ingat kat shay dan kasi award yang cute tu...

i-chimera said...

insan di bumi Allah - hui panjangnya nama nak kena taip - sunyi ke.. saya pulak meriah dlm keseorangan... erkk! ayat apa tu?

ween - eh! memang dah ada pun parfume tu... jarang pakai... utk kuberi pinjam kpd sesiapa.. never... syang sgt oiii...

cd - hhmmm kalau gitu, abaikan jelah tag tu... sekadar menjawab tugasan je.. hmmm saya pun tak setuju jugak... sebab, saya bukan keseorangan... dah ada teman..

shay - sama2 shay...