Friday, November 14, 2008

TimeNeverLookBack

yelah.. time is always your enemy in writing... Sebuah pengalaman berharga tentang waktu dan pelajaran yang baik tentang betapa berharganya waktu. Time is time, you can never look back lah...

Thank you for visiting my little blog...
My life seemed to spin faster than usual. So many things to be finished, so many loose ends need to be tied up (will help if others don’t keep unraveling it) and so many plan need to be made and bring into reality. I am running out of time and listen to this endlessly. I don’t feel like going. Am I having cold feet? Nah, I simply hate leaving things unfinished or finished imperfectly (is there such a word?)

If I imagined my life as a series of movie episodes, I wish that I could skip some moment in my life to jump to the next episode...
Wouldn’t it be great, if you can fast forward to the part of life that you’ve been wanting to experience and skip the one that you are not so eager to experience? Wouldn’t it be great if you can rewind a part of your life so you can undo things that you did wrong? Or experiencing the oh-so-good part twice or more and perfecting it? And when you are in that oh-so-perfect moment, wouldn’t it be great if you can pause it? Freeze in time and hoping that time would stand still for you and every moment you have will be the greatest moment of all?

And when you are in doubt, wouldn’t it be great if you could see the end of it? Wouldn’t it be wonderful if you could have a sneak peek and see what kind of surprise that is waiting for you around the corner? Wouldn’t it be awesome if you could have some spoiler in advance so you knew what to expect? If you could have the making of your life and been given a chance to understand the reason why things happened for the way they are? Why this thing happened to you at this episode and not before? So many whys will be answered.

How I wish it could be true. But probably then I will not treasure it as much as I do now and life will not be as intriguing as well as wonderfully excruciating as it is now... **owhhh!!! i sound silly when i speak in malay u see**


Ok.. ok... sekali lagi, sedaya upaya saya akan cuba langsaikan hutang-hutang saya pada rakan-rakan blogger saya sekelian... Hutang apa??.. huhu.. tag lah.

Ok.. tag kali ni diberikan oleh Kak Siti Delima dan berkebetulan pula DIR (yg minat sangat2 mengeTAG saya tu) pun suruh saya buat perkara yang sama... tapi oklah. Tag yang ni tak sesusah mana... sama mcm yg dulu, letakkan gambar je... boleh... tak de hal...

Arahan:
Snap work station anda. Then..taruk link blog kat bawah gambar work station anda..iaitu bersebelahan dengan link-link blog yang ada..tengok contoh yang dibuat nih..begitulah seterusnya sampai bila-bila, ok..sekiranya tag ini berkembang..pastikan akan ada banyak link-link di bawahnya..(err tak berapa paham arahan yang ni)...
kemudian pas tag ini pada tujuh (7) blogger lain..pass lah pada siapa-siapa..
ok ini dia...
ok.. ok!! ni bukan tempat kerja saya .. ni kat studio seorang kenalan saya, tengah nak transfer bahan-bahan utk kerja-kerja saya... (bukan gambar terbaru sebenarnya... minggu lepas kot. camera takde, adik pinjam wat balik UM... dan phone pulak hilang tak ganti baru lagi, so... aktiviti ambik mengambik gambar ni jadi terbantut sikit... gambar ni kira oklah kak CT ek.. Dir ek..)

Ok... sekian..
eh!! lupa, kena tag orang lain pulak ya.. saya nak lanjutkan kepada... Dek Yuyu, Aqies, Sodep, Rezz, Ecah dan jugak cD... hehe..

hmmm dak ameer pulak bagi tag baru... waaaaaaa!!!!!!

10 comments:

:: Cikgu Wiween :: said...

whoaaa gambo candid pun penuh gaya nampaknye...Errr i sound silly when i speak malay u see! ;p

:: Cikgu Wiween :: said...

adakah anda perasan bahawa ketiga-tiga entri terbaru anda ada terselit tugasan tag?

Opsss...i sound silly when i speak malay u see!


agagaga :p

i-chimera said...

itulah gaya seorang artis pojaaannn... setap masa mesti bergaya - hak ptuih... eh! i sound silly when i speak in malay u see!
tag tu... itulah pasal... byk sgt hutang tag, terpaksa diselit dicelah entri.. entri berikutnya juga akan terselit tag juga... arhhhhggg.. e1! lupa pulak, i sound silly when i speak in malay u see...

Ad Rifza said...

Times Never Look Back..Yeah thats true...Rasanya banyak yg perlu dikejar dan mengejar kan dalam hidup..rasa nak skip skip jer nak yg happy2 jer..yg sad sad tak nak hadapi..tapi life is no meaning if all what we do is happy thing..rite?..

i-chimera said...

yeah... u r rite... benda suka duka tulah yg jadikan hidup lebih sempurna... kalau asyik happy jee... boring jugakkan... biar adillah... semua kena rasa... heheh...

cappuccino said...

errrr..hamba tumpang bertanya skrip siapa agaknya tu ya.."i sound silly when i speak in malay u see"..sedihnya bunyi..di saat2 bahasa melayu ibunda kian terpinggir..sejujurnya minda kita masih dijajah..ish2 kenape tibe2 jer terasa "terjentik2 manja" sket ne..di saat bangsa2 lain tetap pertahankan bahasa ibunda masing2 sampaikan kita terpaksa bercakap bahasa ayam dan itik kalau bercakap dgn mereka..entah la chime kan..hehehehe takut plak dengar kan...teringat plak pengalaman kt rome tadi hehehhe...

Ecah said...

hahahaha!!~ ecah baru masuk blog chime untuk menyediakan tugasan TAG yang lebey kurang macam SAMA LARRR!!~ ihikkkss.. kalo da clash macam ni kire camne ek?~ huahuahua!!~

Tirai Hidup said...

Anyway any how I respect you chime...
daring to write in Engish!
To me your English waa waaaa like omputih sebijik..keep it up chime!

But be carefull not to say something bad in Malay!jaga sensitivity ok!!!

i-chimera said...

bro - dialog tak berapa best nak dengar tu asal-usulny dtg dari seorag artis pompuan kita... syaripah amani, heroin citer sepet tu... dia tu memang anak omputih pun... tapi mak dia melayu... skarang ni dialog tu mawi pakai utk satu iklan kat tv... iklan miyak wangi... - itulah dia. mentang2 terer ckap BI... berlagak pulak... hmmm bagus negara org kan? cakap omputih ni diorg tak pandang pun... tak layan pun... baiklah kecek kelate ya tak??

ecah - laaaa... dah kena ke... kira langsai lah ya. saya tag ecah, ecah tag saya pakai tag yg sama... dah... buat tag yg lain pulak...

kak lawa - ish!!! biasa jelah... cikgu ween tu lagi handal tau... siap blh ngajo bebudak lagi... bro coppucinno tu lagi besh... siap blh dok kat UK nu lagi... sekarang ni tgh hafal kamus bahasa itali pulak.. ok... b'carefull... saya paham. saya bukan selalu pun berbahasa omputih ni... sesekali dtg angin je...

-cD- said...

alamak... sape cD yg dimaksudkan? aku kah?? matilah TAG sebelom2 nie pun x berjawab lagik..

larikkkkk