Wednesday, September 17, 2008

kena tag lagilah... ish!!!

Malam ni balik dari terawih bulan terang sangat kat langit... warna cahaya yg gemilang... Subhanallah... mungkin kat sana langit mu lebih biru (macam lagu mawi je) tapi kat sini langit malam ku lebih terang.... hmmm, ingatan romatik dari si dia... kat mana pun kita berada - kita tetap kongsi bulan yang sama - iyolahhh....

oh ya... kali ni kena tag sekali lagi lah... tag dari kak lawa pulak...

Errr... Fadzli cakap - syarat permainan kena letak gambar... ntah betul ntah tak dia tu... betul ke kena letak gambar, kak lawa....
k lah:-

ini saya... (aisehhh... dah kena delete laaa)

ok- berbalik kpd soalan kita...

1) 1st time naik kapal terbang
Kak Lawa... kalau lah pokok cempedak saya tu berdaunkan emas 27 karat - jgn kata naik kapal terbang... dengan kapal terbang, dengan tokey kapal terbang, dengan peramugari2 kapalterbang yang cun tu... dengan KLIA pun saya beli... Dengan Port Dickson pun saya beli sekali... sebab ween dok kat situ... bila port dickson menjadi tanah jajahan saya, bolehlah saya memerintah ween dengan senang lenangnya... ha
Errr... tak menjawab soalan ke - ok - tak pernah (sangat ringkas punya jawapan)

2)1st time beranak
Soalan ni ditujukan untuk saya ke, untuk mak saya ni... sila kemukakan soalan yang lebih releven...

3) 1st time gi overseas
Masa saya darjah satu pergi jepun, darjah dua - pergi myanmar, darjah tiga pergi papua new jini (macam tu ke eja dia)... darjah 4 - pergi Zimbabwe darjah 5 bla bla bla bla ... hmmm huh! ok fine, tak baik menipu bulan poserr - Jawapan - tak pernah...

4) 1st time duduk jauh daripada family
Masa tingkatan 1 dah berpisah dah... kena dok asrama... - yang ni bercakap benar ok..

5) 1st time kerja...
Lepas abis SPM... kerja kat hotel jadi General manager, dok kat kusi empuk dalam bilik aircond pastu boleh marah orang sesuka hati - oklah... tipu lagi... jadi tukang cuci pinggan je tapi best sangat sebab boleh bermain-main dengan pinggan dan buih-buih sabun...

6) 1st time rasa diri gemuk..
Tak pernah rasa gemuk pun... jenis badan elok ni... hehehe... bahamlah makanan byk mana pun tetap mantainnn... kot naik sikit pun, tang perut lah... tapi small matter jelah... sekejap je, akan menjadi sasa semula...

7)1st time bercinta?
1st time bercinta???? tak hengatlah... masa tadika kot - bercinta dgn siti salmah anak pak seman yang rumah tepi mesjid tu.... 2nd time pulak masa dajah satu - dgn jiran sebelah rumah siti salmah... ehhh... tak ingatlah... siyes tak hengat...

8) 1st time rasa diri cantik??
Cantik!!!! Awwww mak tak kosserr nokk!!! boleh bagi soalan yg lebih releven lagi satu kali tak...

9)1st time masuk cinema
Adalah dgn sorang awek tu... masa tu tgk citer puteri impian yang amy mastura belakon tu... saya memang syok sangat kat amy mastura... selain tu, saya suka citi nurhalija, saya suka fasha sanda, saya suka jeniffer lopez... saya suka britney spears... errr - dah menjawab soalan kan???

10)1st time admitted in hospital
Masa saya mula-mula jadi doktor bedah hari tu... sekarang dah tak jadi dah sebab tersalah belah org suruh belah perut tapi ade ke saya pegi belah tilam tempat org nak kena belah tu tgh baring... - errr ok - tak pernah lagilah... Alhamdulillah... masih punya daya ketahanan yang teguh dan kuat dan kebal...

11)pilihan hati.....
Cikgu ween.... heheheheh... (nak mampos!!!!... buatnya si dia tu terbaca ni, tamatlah riwayat hidup aku dengan mudahnya)

sekian terima kaseh... nak kena tag org lain pulak ke... errr nanti-nantilah

ok... selepas berehat sebentar... saya dah jumpa sasaran untuk di tag
bersiap sedialah ya... nama2 berikut sila ambil perhatian...
1. REEZ
2. CHIKA (kalau ada masa lapanglah - saya tahu Chika sangat bz)
3. SODEP
4. AMER
dan
5. WEEN (biar dia kena jawab sekali lagi - walaupun dia dah jawab soklan yg sama)

8 comments:

:: Cikgu Wiween :: said...

waaaahhh..saye da jatuh chenta laa..sy betul-betul da jatuh chenta nih...camna mau bikin nih..saye da jatuh chenta sama...







err malu mau ckp laa...

sy jatuh chenta seluruh jiwaraga sama...








t-shirt itam yg chime pakai dlm gambo chime buh kat tag nih!! kasik ween bley??? agagagagga ;p

mau beli PD yek..langkah mayat kucing jiran ween dulu. pastu mtk izin kat paklah.wahahha ;p

utk jwpn soklan 11. reporrrrrrttttttttttt sama si dia! kuikuikui

[f]adzl[i] @K:A:W:A:N:K:U said...

hahahaha... kak ween terkene dgn abg chime.. ekekeke.... bgus jwpn.. skit peyut kite ni hahha

Amer Aan said...

haha....sakit prut bce ni...nk glak lg ni....hahahahah

Tirai Hidup said...

2 kali soklan x relevan tak berjawab...
lenkali haku kene soh tukau sendiri soklan tu!!!
kalau ekzem sah fail sebb x kira relevan ke x asal jangan usung tilam dah!!!ni memalukan tau!!!
usung tilam dia yg hapak dan haprak!!

Tang gambar tu aku sengaja boh supaya aku dapat pamerkan keayuanku yang masih ayu aauuuwww!!!
pada hal tag yg asal manader boh gambar!!!!haaa padan muker..

Tapi at least dpt jugala korang as my admirer(sah pasan giler) wakakkakka...menatap wajahku!dan body yg masih ada 'shape'
caiit....bulen poser ni sah turun 2 kilo so dah bley pakai kabaya uuuu!!

Anyway n by the way n high way...on the way....me as penerbit tiraihidup mendedahkan skandal ku...opocot!

bukanlah like this...as a sister or aunty as well me...lawa rasa terharu kerana kemesraan kita bagaikan adik beradik walaupun di alam maya ni...chime aku x sedar air mata hangat mengalir masa ku tulis ni!!!


iss....bunyi macm serius dan skema...sebenarnya aku ni serius 3 minit je...
merapu 26 jam....maafkan jika ada kesilapan yg terover...maklumlah dah born to be like this...x caya belah dada.. aaiii ikhlas tau!!!
ececcecec....nak nyataka sesuatu chime....aku sebenarnya kehilangan teman maya yg paling istimewa di alam maya ni!!!!

So korang lah penawar rindu ku pengganti yg hilang....

Tirai Hidup said...

score terkumpul: A+

pointer: menten!

kelas:memang ada kelass!!

komen:pesal pic ko berubah rubah pakai jin ka????

i-chimera said...

ween... nak kat baju ke... eleyyy... mata duitan tau... takleh nak bagi. sebab dah masam baunya... takut bila ween dpt terus pengsan - yg jawapan ke 11 tu.. diam2 sudahhhh

Fadzli. Ish! mana ada nak kenakan kak ween pun... tak ada kena mengna pun dgn yg idup atau yang mati... semuanya berlaku diluar jangkaan.

amer - gelak guling2 nampak...

kak lawa - humang aihh... komen dah macam entri dah ha... alay akak ni emo tau... siap leleh lagi tu... tumpang leleh jugaklah

A+ - good - baik cikgu ni... bukan macam cikgu yg sorang lagi tu... suka potong markah... pic mana pulak yg berubah2 kak... mantain je tu... tak de pape berlaku pun

:: Cikgu Wiween :: said...

eh kak lawa kasik A+?? ween kasik B jek. xpun B- psl ade unsur tipu di situ. cube rujuk balik tgk! agagagga

bak arr t shirt tu. nampak rock arr..ngeh ngeh

:: Cikgu Wiween :: said...

elehhh..tamo buat jugak. ngeh ngeh :p