Sunday, May 31, 2009

Terima kasih daun keladi

Ada beberapa tanda ingatan dari teman-teman blogger yang diberikan kepada saya beberapa hari yang lalu... hmmmmm... memang menyeronokkan bila diingati ni... terharu, tersentuh, bila dalam senarai nama-nama yg dingati tersebut nama saya pun turut tersenarai sama... TERMA KASIH YANG TAK TERHINGGA... terima kasih daun keladi...

Ok... Yang pertamanya ingatan dari Kak Tirana... Yang memberikan saya cenderahati cute ni


Haha.. comel kan. Sebetulnya ini, dah lama di beri... tapi baru nak publish.. kumpul banyak-banyak dulu. pastu publish sekali harung... dah banyak kali dah Kak Tirana senaraikan nama saya dalam senarai mereka-mereka yang layak mendapat cendehati darinya... TERIMA KASIH KAK TIRANA... Kerana ingatkan saya secara berterusan... tersentuh ni... serius... ... Tapi saya ni, satu apa pun tak bagi lagi untuk akak... Tak pe, nanti saya ciptakan satu award khusus utuk Kak Tirana sorang je... tak yah kongsi dengan sape-sape... insyaAllah, nanti saya buatkan.. haha..

Berikutnya tanda ingatan ni pulak:


Vespa Blogger Award Friendship... hahahah... comel je kan. Kebetulan pulak saya pun memang ada vespa sebijik... errrr... skuterlah... bukan vespa.. tapi, kira satu spesis lah tu kan. Ok, Award ni saya dapat dari Kak Asyiq... Terima kasih jugak untuk Kak Asyiq atas hadiah tanda ingatan ni... hehehe.. seronok je rasanya.

Ok... Award dari Kak Asyiq ni disertakan dengan soalan-soalan tag yang perlu dijawab.. hmmmmm... ok, tak pe... kita jawab soalan-soalan tersebut di akhir entri ni. Sebab ada beberapa pemberian lagi saya nak tunjukkan dulu... bolehh???

Seterusnya... beberapa hari yang lalu... errrr... dah lama sebenarnya. saya mendapat satu hantaran parcel... yang isinya adalah yang berikut



Apa tu?... haha... Sebuah bungkusan berisi coklat... hahahahah.... suka sangat... **oh ya! keterangan gambar - Gambar di atas adalah lakonan semata-mata... coklat asal yang di berikan dah habis hari dia sampai tu jugak, memang tak sempat nak ambik gambar... jadi rupa asal coklat yg dikirim bukan seperti di atas - ianya tersangat comel... cute... berbentuk bunga-bunga rose berwarna coklat, orange dan pink... homemade... dijamin halal...** tapi masa sampai tu, dah tak ada rupa bunga sangat dah.. pasal dah cair hehehehe... panas kot dok dalam box posmen yg bawak tu...

Kiriman ni saya dapat dari rakan blogger kita, acha - camar putih... sebagai tanda terima kasih atas satu tugas yang dah saya buat untuk dia (tak payah ceritalah benda apa)...

Terima kasih Acha... coklat tu memang superb... sayangnya saya tak dpt tgk rupa bentuk asal dia. tapi tak pe... sedap tu yang penting. Terima kasih daun keladi... kalau ada lagi, bagilah lagi ya... hehehe...

Berikutnya, sekali lagi saya tak tahu nak kata betapa tersentuhnya saya bila sekali lagi mendapat kiriman dari benua yang berbeza



Masih dikirim oleh sahabat yang sama


Dia yang selalu menghantar tanda ingatan kepada saya tak kira ke mana perginya

Kali ni, sekeping poskad dari Holland pula... diulang ... HOLLAND...huhhhhhhhhhh... Yang semakin melengkapkan koleksi poskad dari seluruh dunia milk saya. Apa lagi yang perlu saya ucapkan selain dari ucapan terima kasih walaupun dah berkali-kali ucapan itu saya tujukan untuknya. Ingatan ini masih dikirim oleh sabahat blog yang sama... Mr Coppuchino... setelah berkali-kali menghantarkan poskad dari benua yg berbeza kepada saya... Terima kasih Bro... terima kasih... terima kasih... terima kasih.... Terima kasih sebab tak pernah lupakan saya walau kemana pun demo melancong... errrr, kalau dapat tiket penerbangan pergi balik ke UK pun best jugak kan.. hahahahahahahahah... ****Mr Coppuchino sekarang sedang menginap di UK**** terima kasij sekali lagi untuk semua atas pemberian tanda ingatan tersebut... saya hargai dengan setinggi-tinggi penghargaan...

Ok... Berbalik kita pada award dari kak Asyiq yang disertai dgn tag yang perlu dijawab... tak payah lengah-lengah, kita jawab terus ya.

Pertamanya:
- Ceritakan kembali siapa yang berikan award ini kepada anda...

Kak Asyiq...
Apa yang saya nak ceritakan pasal dia ya. Sejujurnya saya bukan kenal sangat dia ni sape.
Saya rasalah, nama asal dia Asyiqin... errr.. teka je ya, kalau salah tu mintak maaf lah.
Kak Asyiq adalah seorang guru... yang mengajar di perak... Seorang isteri kepada suaminya, seorang ibu kepada anak-anaknya, seorang anak kepada ibu dan ayahnya...
Saya kira, dia juga punya hobi yang sama macam saya... membaca - terutama sekali, buku-buku motivasi...

Itu jelah... tak boleh cerita secara detail... nanti dah kenal rapat dulu, baru saya cerita balik semula... bolehhh???

- Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri...

10???... macam banyak lah pulak kan. ok, rasanya saya dah pernah dah jawab tag yang macam ni dulu... tapi tak pe... saya jawab jugak demi untuk kakak saya tu... dan untuk anda-anda yang nak tahu juga...

Tentang saya... apa kata kalau saya letak gambar sikit...

1st... macam yg tertulis kat bahagian profile tu... saya seorang yang sederhana... walau pun ramai yg mengatakan saya hensem (kih kih kih... dushummmm penumbuk atas hidung budak perasan)... hensem saya masa di tahap sederhana... saya sederhana dlam segenap hal kecuali bab makan dgn tido... kedua-dua perkara tersebut membuatkan kesederhanaan saya hilang secara tiba-tiba...

2nd... Susah sangat nak marah. Tapi bila marah, lambat sikit nak sejuk... Tapi bila dapat panggilan dari 'orang belah sana' marah tersebut akan segera menyusut kepada 50%, 40%, 30% dan tinggal saki baki kemarahan... So, kalau saya tengah marah, silalah suruh 'orang belah sana' hubungi saya dengan kadar yang segera ya.. **macam mengada-ngada lah pulak point ni**

3rd.. Saya sangat, sangat, sangat meminati motorsikal berkuasa tinggi (ok! dah ada sebijik)... Selalunya bila bergerak di hiway, walaupun sedang membawa motorsikal jenis tersebut, tapi bila motor-motor jenis ni melintasi saya... saya akan terkagum dan teruja secara nyata "Wowwwwwww!!! motor besar... **walaupun saya tengah dok bawak motor besar jugak*** - antara hobi yang memberi kepuasan tahap maksima pada saya - membawa motorsikal jenis ni, di jalan lurus yang lengang dengan kelajuan yang semaksima mungkin.... fuhhhhhhhh... perghhhhhhhhhhh... memang best gilerrrr...** - ok, fine, hobi yang merbahaya... lain kali tak buat lagi dah...

4th - Saya suka memasak, dan tak suka makan...??... ... ok, fine... ayat dipusing-pusing.. ayat sebenarnya saya suka makan, tapi malas nak masak... heheheh...

5th.. Saya gemar membaca. membaca. dan membaca... Tak tahu pulak sejak bila minat tu bermula... sejak zaman sekolah lagi agaknya... Novel pertama yang saya miliki sendiri, beli pakai duit sendiri setelah penat menabung ialah novel "Hujan Pagi" yang ditulis sasterwan negara A.Samad Said... saya beli buku ni masa tingkatan lima... masa tu memang payah lah nak paham apa yang nak diceritakan dalam novel ni... sekarang dah paham dah... errrrrr - apesal cerita pasal novel pulak ni. Saya membaca semua jenis genri bahan bacaan.. tak kira, novel, cerpen, sastera, motivasi, ekonomi, politik... sekadar nak tambah pengetahuan...

6th...Saya seorang yang pendiam... kalu tok temu gu - orang kelate kata... Memang saya pendiam... Tanya sepuluh patah saya akan cuba ringkaskan jawapan menjadi beberapa patah perkataan sahaja... lagi pendek lagi baik... biar jawapan simple tapi bernas... **tapi sifat pendiam tu hilang bila bersembang dengan awek heheheheh**

7th. mencuci pakaian saya seminggu sekali… (rasanya ini hal biasa bagi orang2 bujang macam saya terutama lelaki).. di sebabkan itu saya perlu memiliki banyak baju. Stok yang cukup sekurang-kurangnya untuk seminggu… jadi, dihujung minggu, saya akan habiskan dengan mencuci pakaian yang terkumpul … sekali cuci, sekali sidai… nah engkauu… satu bakul besar. Saya hanya mencuci baju saya.. adik beradik yang lain, engkau cuci lah sendiri ya…


8th. Saya suka mengumpul bantal…. Bantal???..hmmm saya punya banyak bantal dari bentuk yang berbeza-beza dan saiz yang berbeza-beza juga. Mungkin jugak sebab saya kuat tidor, jadi koleksi saya juga mestilah berkaitan dengan sesuatu yang boleh dibuat tidur

9th. Saya selalu tidur awal dan bangun awal juga... hmmm.. bunyi macam mulialah pulak... oklah. masih lagi menggunakan ayat yang dipusingkan sebenarnya.. ayat yang betul ialah; saya suka tidur lambat dan bangun lambat... sekiranya saya tidur awal... saya tetap juga akan bangun lambat... ya!! Saya memang kuat tidor… terutama di hujung minggu…

10th.. saya paling gemarkan cis kek... tidak syak lagi... ada sape-sape nak belanja ke??



Ok... sekian terima kasih



23 comments:

AiE bAhRi said...

Banyak abg chime dapat award.Itu tandanya ada yang mengingati.

Cis kek?kan dah terliur jugak!sape plak nk belanja saya?

:: Cikgu Wiween :: said...

ahaaa...suka mengumpul bantal. Musti bantal2 tersebut ada peta-peta pelbagai negara kan? wahahahaha

err pinjam motor! nak merempit esok! hakhakhak

ASYIQ said...

Chime,

Thanks krn sudi terima award dari akak...nama sebenar akak tu mmg betul pun...kan ada nama tu dkt alamat email akak kan?

Dah lama kita di alam maya nnti kenallah kita ye chime...

Pd akak kan..chime ni seorg jejaka macho yg dh `berpunya`, anak mak yg baik (erm), seorg yang sentimental..., seorg yg pandai berkarya, penuh imiginasi, pandai berpsikologi.

Akak pun suka klu anak akak jd `anak mak!!!`....anak yg baik.

Akak tunggu bila chime nk edarkan kad undangan kawin...huhu.

CaMaRPuTiH said...

nasib gambo ceklat tuh di'explain' kandungannya. kalo idak mau dan dan tadi gak gi tepon tuannyer kilang kasi tau awat ceklat lain ghupernyer. hehehe...chime nanti sesenang kita anto lg ek. sesaje anto tanda perkenalan.

ASE1 said...

chime,

banyak nya dapat award , tapi seronok kan ... saya dpt gak dr Asyiq tapi belum lagi terjawab soklan2 tu ...

eQbalzack said...

mana cukup gambar cikit...nak banyakkkkkkkkkkkkkkk....hehe

addyaholix said...

tau apa persamaan kita bang chime?

sangat suka makan. dan suka ciskek. fuhh melelehh!

tapi bab makan dah start kena kontrol sebab banyak mulut dah bunyi kata saya makin membesar. jatuh saham. haha!

miEchi said...

ciskek?? hmm.... nyum2...tgu wikend la npknye utk project ciskek...=P

suraiya said...

Lama x jengah blog ni sbb makin byk blog nk ditengok. Amboi penampilan bertukar sokmo ye Shuk! Mentang2 terer photoshop. Body & hero mana awak pinjam & superimpose letak muka & kepala sendiri? Eekekek...sj nyakat. Yg pasti awak makin montel masa jumpa kt pesta buku hari tu. Montel tandanya cukup makan & happy...ye ke? Sempat ke Shuk bc semua komen & layan shoutbox tu, punya byk peminat nk layan...kemain ye.
Satu lg soalan ada ke cara mudah nak dptkan baulu & cukbenderam mak awak? Sedapnya dh lama tak rasa...poskan leh? :)

chimera said...

aie - Alhamdulillah, masih ada yg ingat.. ok lah tu.

Cis kek??? hmmm yummy....


ween - haha, tulah guna bantal byk2, bolh buat belajar geografi.
Kita lumba nak, ween naik froggy.. saya naik 'Kapcai'... haha


kak asyiq - terima kasih jugak utk akak sebab sudi bagi kat saya...
- Betul ya nama asyiqin... teka je tu. tak cek tgk kat mana2 pun...
alamak... macho ke.. hadoiii.. tak betul tu, setakat ensem tu adalah sikit.. heheheheh

InsyaAllah, anak-anak akak akan menjadi anak yg baik... saya pasti akak dah bagi didikan sempurna pd mereka. Didikan sempurna akan hasilkan insan sempurna juga...
akak jgn puji lebih2 sgt... ni dah kembang idong dah ni.. hehe..


acha - hahahaha... itulah dia, gambar tu coklat dia tak cute langsung... maunya tak terkejut ya tak...
ok, lain kali bagi lagi ya... err... acha ada dpt tak email saya mintak alamat rumah... apesal tak bagi lagi...


ase1 - tak byk, 2 je... yg 2 lagi tu hadiah dah... memang seronok orh ingat kat kita... jawab tau, jgn tak jawab pulak... sebagai hargai org yg mngingati.


abang eq - nak isi byk2 nanti org meluat pulak... abang eq takpelah, pasal ensemmm...


addy - suka makan jugak ke... makan memang satu perkara yg menyeronokkan... lenih2 kalau makan cis kek... huhhhhhh...
tau!! sejak setengah tahun saya dok dgn mak saya ni, berat dah bertambah 5 kilo.... huwaaaaaaaaaaa... tapi msih sensem lah.


miechi - saya pun kena tunggu wiken jugak utk projek ciskek ni...


kak sue - hahahah, tak pakai super impos... tapi suntik botok sana sini... kasi susuk sikit, suntuk vitamin c sikit... heheh, tu yg bibir jadi sexi, hidung jadi kecik... bulu mata makin lentik... hahahah...

makin montel ke... halllaaaaaaa... dah agak dah.
baulu tu payah sikit dah lah... cuba tanya zuraimi lah pulak kot... kalau pos takut je hancur... tapi bolehlah kalau nak try...

addyaholix said...

betul ke makin montel bang? haha. sure montel dan comel. haha!

rasanya macam tau je kenapa dapat coklat tu. sebab gambar kan? haha. saya nak kena bagi jugak ke? haha!

chimera said...

addy - ecceli tak montel sgt... adalah jugak naik sikit2 hahaha... hati senanglah katakan.
tak yah bagi apa-apa lah addy... bukannya saya buat sebab nak coklat... sebab nak berkawan... kalau nak bagi - bagi cis kek pun mcm bagus jugak... heh


mel - taklah, kat perut tu aku tanam ulas durian....

W. Hidney said...

hahaha suka kalau bab2 tido ni. kalau ujung mggu, mmg dihabiskan dgn tido (kalau member x bwk main golf ler). bagi i, waktu tido tu adalah waktu private yg x boleh dikacau (sebab i tido bogel wakakaka)...

cis kek? LOL english dapat berapa ni chime? *hidney tepuk2 tangan kesukaan

chimera said...

tidor bogel???? gulpp!!!!!... tak takut ke kalau jadi apa-apa...

tapi kira ciri-ciri keselamatanlah tu kan... kalau ada perompak masuk, nampak hidney tidor... terus perompak tu pengsan kat situ... hahaha... hmmm, teori ni macam boleh paki jugak ya.

errr... bukan gitu ke eja cis kek... hehehehe...

miEchi said...

erkk...betul tu en chime..baik tido dlm keadaan sopan santun..sbb...jgn disangka malam yg tenang tiada lembaga....erkk...

addyaholix said...

ok nanti saya pos ciskek kat abang chime. tapi masa terima mesti dah leper semacam. haha!

badan saya pon dah naik. dah risau ni. haha!

apa cerita bab bogel ni. saya kan muda(diulangi : muda) lagi mana boleh cerita benda-benda macam tu. haha!

chimera said...

miechi - betul... mlm yg gelap tulah sebenarnya dipenuhi lembaga... ngeri je..



addy - tak yahlah susah2 addy. apa kata kalau saya bagi no akaun maybank pulak... hahahahah **makin demand nih**

hah budak2 kena dok diam2 bila org tua citer pasal bogel-bogel ni... buat2 tak dengar je, jgn menyampuk... tau...

addyaholix said...

no akaun maybank? demand nampak bang =) ok bagi jelah. nanti saya masukkan duit belanja bulan-bulan. boleh? haha!

ok kalau bab-bab yang orang tua cakap ni saya diamkan diri sajalah. haha!

noorcahaya said...

aaaa satu jek nak tny.. ko ade gi gym ke....

chimera said...

pergi... ari tu masa dok kl selalu sgt pergi gym... tapi sekarang bila dah pindah balik pahang, dah jarang2 sgt dah... sebab tu dah makin kembang... hahahah - errr, noorcahaya, nape tak leh masuk blog awak...

noorcahaya said...

oooo patut tgk tgn ade kekar gitu whahahahahah... tak payah lah tgk blog kite.. tak de ape2.. wat blog just lepaskan geram jek lebih... busan jek tgk...lain ler blog mu yg menjadik pujaan ramai.. heheheh.... anyway.. rase tak penah block pun blog tuh...

chimera said...

takde lah kekar mana sgt pun... kalau masuk gym tu, lagiiii ramai yang lengan dia lagiiii kekar...

mana aci pulak tak leh tgk... dah jadi follower, selalunya saya balas jadi follower jugak...

bukanlah kata blog nurcahaya tu di block tapi bila klik atas 'nurcahaya' tu keluar - Profile Not Available - mcmana tu... bagi lah alammat blog tu kat sini.. blh gak buat kunjung balas...

noorcahaya said...

ok lh ok lah.. jgn menyesal tgk, www.noorcahayamohdnoor.blogspot.com